Засушаване, горещини, приливни вълни. . .: атомните електроцентрали са на

...
Засушаване, горещини, приливни вълни. . .: атомните електроцентрали са на
Коментари Харесай

Атомните електроцентрали - на първа линия в борбата срещу промените в климата

Засушаване, горещини, приливни талази...: атомните електроцентрали са на първа линия на климатичните промени и би трябвало да се приспособяват, с цел да продължат да действат изцяло безвредно и при рискови условия, написа в понеделник Франс прес.

" Климатичните промени ще обиден атомните електроцентрали по-скоро и по-силно, в сравнение с индустриалците, държавните управления или регулационните органи могат да плануват ", предизвестява пред организацията Пол Дорфман, експерт от Лондонския академични лицей.

Изследователят преди малко е разгласил сериозен отчет за рисковете, свързани с климатичните промени, засягащи атомните електроцентрали във Англия - страна, която обаче разчита на атомната сила за реализиране на задачите си за въглеродна индиферентност.

" Атомната енергетика е безусловно на първа линия на климатичните промени ", показва отчетът.

Междуправителственият панел за климатични промени (МПКП) неотдавна в собствен проектодоклад предизвести, че се усилват случаите на горещи талази, заплахата от талази, които може да залеят крайбрежията, провокирани от повишението на морското ниво.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР