Застрашено е изпълнението на общински проекти на стойност 2 200

...
Застрашено е изпълнението на общински проекти на стойност 2 200
Коментари Харесай

Изпълнението на общински проекти под риск

Застрашено е осъществяването на общински планове на стойност 2 200 000 000. лв.. Това стана ясно на съвещанието на Управителния съвет на Националното съдружие на общините, заяви БНР.

На него бяха разисквани проблемите поради внезапното повишаване на енергоносителите и покачването на цените на строителните материали и услуги.

С близо 30 на 100 са нарастнали цените на материалите и разноските за труд в строителния бранш и това заплашва осъществяването на в този момент изпълняващите общински планове. Националното съдружие продължава да търси незабавно решение на казуса, в това число и обезпечаване на нужния запас от държавния бюджет. Сдружението ще търси методическа помощ и от Агенцията по публични поръчки за процедурите за индексиране на поръчките за строителство.

Управителният съвет разиска и тежката обстановка, провокирана от повишаването на цената на електрическата енергия. Проблемът е бил обсъждан и в границите на консултациите с Министерството на финансите по законопроекта за държавния бюджет за тази година, както и на работните срещи с управленията на парламентарните комисии по районно развиване, бюджет и финанси, обществената и демографската политика.

Сдружението на общините е изработило план от оферти и ще продължи да търси както краткосрочни решения, свързани със сметките за електричество през зимните месеци, по този начин и механизъм за трайно решение на казуса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР