Застраховката за градския транспорт върви със закупуването на картата, а

...
Застраховката за градския транспорт върви със закупуването на картата, а
Коментари Харесай

Омбудсманът: Застраховката за градския транспорт върви със закупуването на картата, а не с валидирането й

Застраховката за градския превоз върви със закупуването на картата, а не с валидирането й. Такова мнение изрази в студиото на „ Здравей, България ” омбудсманът на България Диана Ковачева.

„ Глобата от 3 лева безусловно би трябвало да отпадне. Радвам се, че ръководителят на Общинския съвет чу хората и няма да има санкция. Вие към този момент сте си платили картата и сте постоянен пасажер. Това валидиране служи единствено за статистика на общината. Не е редно да бъдат затруднявани хората, изключително тези с увреждания ”, сподели тя.

Жалбите за измененията в градския превоз са почнали още от юли 2022 година, разяснява Ковачева.

„ Талоните с билети за 10 пътувания бяха доста комфортни за хората, които не употребяват постоянно градски превоз. Няма и карта за 1 линия. Това значи, че  ако ползвате единствено трамвай 7, ще би трябвало да си купите карта за цялата мрежа. Тоест, ще платите за услуга, която не ползвате. Идеята е да свалим хората от колите, само че надали ще стане по този начин ”, твърди омбудсманът.

Ковачева описа, че доста хора се оплакват от това, че когато си валидират картата за градския превоз и тя е поставена в едно портмоне с банковата им карта, системата тегли в допълнение по 1,60 лева Оплаквания има и за това, че няма задоволително пунктове за закупуване на билети.

Диана Ковачева разяснява и новите правила при издаване на ТЕЛК решения. Тя предложи, когато в точния момент си си подал документите за изтичащо ТЕЛК-ово решение, то да важи до издаването на новото.

„ Забавянето е към 5-6 месеца - интервал, в който хората не получават инвалидна пенсия, губят опцията за помощник и за безвъзмездни медикаменти ", изясни омбудсманът.

Относно тематиката за винетките тя изясни, че концепцията е в 3-дневен период да бъдеш известен, в случай че има нарушение от вида на това в село Пролеша.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР