Застраховката „Гражданската отговорност“ трябва да следва човека, а не автомобила,

...
Застраховката „Гражданската отговорност“ трябва да следва човека, а не автомобила,
Коментари Харесай

Експерт: Гражданска отговорност трябва да следва човека, не колата

Застраховката „ Гражданската отговорност “ би трябвало да следва индивида, а не автомобила, с цел да се ограничи пътнотранспортният травматизъм. Това сподели Богдан Милчев, член на УС на Института за пътна сигурност, пред " Фокус ".
Според него страховете на застрахователите, че контролът след такава революционна промяна ще е доста по-труден, са разбираеми. Необходим е необятен спор отвън Народното събрание, в който да вземат участие всички заинтригувани страни.
„ Системата „ бонус-малус “ е потвърдено ефикасна. Абсолютно всички страни, които са я въвели, са отчели през първите 3 до 5 години понижаване съвсем на половина на пътнотранспортния травматизъм. Учудващо е, че в България се приказва повече от 15 години, само че не е въведена. Аз съм песимистичен, че ще успеем скоро да я въведем. И тук идва въпросът: желаеме да плащаме малко, с цел да получаваме малко, или желаеме да плащаме повече, с цел да получаваме повече? Безспорно застрахователите имат проблем с изплащането на компенсациите, само че казусът им няма да се реши като се лимитират тези, които най-вече са потърпевши от ПТП – околните на починалите “, изясни Милчев.
По думите му, в случай че поправката на депутата от ГЕРБ Менда Стоянова за таван от 20 000 лева обезщетение за умрял при злополука не бъде оттеглена, това ще се трансформира в най-голямата застрахователна машинация. Не е правилно да бъдат осъдени тези, чиито близки са починали в ПТП, посочи специалистът.
Милчев предвижда, че в последна сметка в Народното събрание ще се вземе решение, което няма да реши казуса, а единствено ще сътвори чувство за неправда в обществото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР