Застрахователните брокери записват 10.6% ръст на приходите от комисионни през

...
Застрахователните брокери записват 10.6% ръст на приходите от комисионни през
Коментари Харесай

Колко комисионни събраха застрахователните брокери за полугодието?

Застрахователните брокери записват 10.6% растеж на приходите от комисионни през първата половина на 2017 година, по отношение на година по-рано, демонстрират данните на Комисията за финансов контрол (КФН). В безспорна стойност те възлизат на 119.8 милиона лв. против 108 милиона година по-рано.

От всички начислени комисиони, 90.2% съставляват приходите от записани комисиони по застраховки в общото обезпечаване и 9.2% - надлежно в животозастраховането.

При премийния доход се регистрира нарастване от 15.6% и възлиза на съвсем 618 милиона лв. по отношение на 535.5 милиона за първото полугодие на предходната година.

Най-голям дял и в комисионните, и в премийните доходи имат автомобилните застраховки. От наложителната " Гражданска отговорност " броките са получили 41.6 милиона лв. от комисионни, а премийният доход възлиза на 223.4 милиона лв. (47% от премийния дял по общо застраховане). От " каско " комисионните са 45.1 милиона лв., а премийният доход доближава 170.2 милиона лв. (36% от премийния дял по общо застраховане). Застраховаките против пожар имат 6%-ен дял.

При животозастраховането, осъщественият посредством застрахователните брокери премиен доход към края на юни т.г., е записан главно по застраховка " Живот " и лихва (65%-ен дял от записаните награди по животозастраховане), следвана от застраховките " Заболяване " (16%-ен дял от записаните награди по животозастраховане) и " Злополука " (8%-ен дял от записаните награди по животозастраховане).

Най-големите брокери по доходи за полугодието:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР