„Заставам като гарант, че ще получавате навреме такива заплати, които

...
„Заставам като гарант, че ще получавате навреме такива заплати, които
Коментари Харесай

МЗ ще изпрати свои юристи и икономисти да спасяват болницата във Враца

„ Заставам като поръчител, че ще получавате в точния момент такива заплати, които дават отговор на направеното от вас по здравна каса. Възнагражденията ви за идващия месец ще бъдат изплатени в период, като преди този момент ще получите и процентния излишък от предната заплата. Вие имате фамилии и деца и няма по какъв начин това да се неглижира “, сподели зам.-министър маг.-фарм. Лидия Нейчева на работещите в регионалната врачанска болница. Тя изясни, че Министерството на здравеопазването сега предпочитано работи за оздравяването на болничното заведение във Враца, осведомиха от уеб страницата на Министерство на здравеопазването.
В кратковременен проект Министерството на здравеопазването работи за повдигане на запорите, предоговаряне или прекратяване на неизгодните контракти и взимане на нисколихвен дълготраен заем, разяснява зам.-министърът и акцентира, че болничното заведение във Враца има кадрови и професионален потенциал да заработва близо милион доход по здравна каса месечно. За да проработят обаче краткосрочните ограничения на Министерство на здравеопазването, здравната конструкция би трябвало да работи на цялостни обороти и в цялостен размер.
Зам.-министър Нейчева пое ангажимент до седмица да бъдат доставени медикаменти и консумативи за потребностите на болничното заведение. Тя беше безапелационна, че лечебното заведение ще бъде непокътнато в актуалната си конструкция, с цел да продължава да бъде гръбнак на опазването на здравето за 180-те хиляди жители на региона.
Министерство на здравеопазването ще изпрати свои адвокати и икономисти - външни на врачанската болнична конструкция специалисти, които да проучват положението на лечебното заведение и да предложат спомагателни оздравяващи механизми. Ще бъде свикано и общо заседание на акционерите, като задачата е министерството да има собствен представител в борда на шефовете на болничното заведение.
По отношение на дълготрайните ограничения се водят диалози сред здравния министър проф. Николай Петров, премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов, като се търси общо решение за стабилизиране на регионалните лечебни заведения в страната.
На срещата участваха кметът на Община Враца Калин Каменов и регионалният шеф Малина Николова, които показаха поддръжка към дейностите, предприемани от здравно министерство, а кметът Каменов особено акцентира: „ Факт е, че за първи път от последните две години има действителни дейности във връзка с финансовото положение на Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Христо Ботев “.
Actualno.com напомня, че през днешния ден здравният министър Николай Петров уточни, че е изплатена дотация за неотложност за болничното заведение във Враца, която е 50 00-100 000 лева за два месеца Взето е и решение да се отпусне още 300 000 лева финансова помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР