Засилено полицейско присъствие поиска кметът на столицата Йорданка Фандъкова Йорданка

...
Засилено полицейско присъствие поиска кметът на столицата Йорданка Фандъкова Йорданка
Коментари Харесай

Политолог за местните избори: Ще се стигне до балотаж и ще е ключово решението на червения електорат

Засилено полицейско наличие изиска кметът на столицата Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска на Паметника на Съветската войска по отношение на митингите на политически партии против демонтажа на монумента. Снощи също се стигна до напрежение към паметника след мача на " Левски " против " Айнтрахт ".

" Самият монумент показва визията за един политически режим, под някаква форма за тогавашното време е изпълнявал своите функционалности. В сегашната обстановка той е знак на предходния режим и външнополитическата ориентировка на страната. Изчистването на тези монументи е опит този режим да бъде отстранен, само че ръководството на този режим има своите въздействия върху политическите системи. Не се чуват причините за какво да остане или да бъде отстранен ", коментира политологът Атанас Радев в студиото на " България заран ".

Гостът напомни, че в Столичния общински съвет е взето решение за унищожаване на паметника, само че означи, че то зависи от регионалната администрация. 

Според него паметникът се употребява, с цел да се покаже политическата ориентировка на претендента за кмет, а това активизира градската десница. 

" От друга страна, към момента не е явен претендентът на. Ще се стигне до балотаж и ще е основно решението на аления електорат към кого ще наклони везните, може да предреши борбата за София. От " " знаят, че с спорят в едно и също поле и са директно заинтригувани точно те да пазят паметника и да осъществят политически дял. Разбира се, също и " Левицата ". Разделението е реалност по безусловно всички параграфи. Не приказваме за политика, която позволява проблемите на хората. Би следвало да се върнем на полето на политиката ", изясни Атанас Радев.

Политологът Ивайло Илиев е на мнение, че ненужно се ескалира тематиката за паметника.

" Паметникът няма място там, само че за какво е нужно непрестанно да спорим и да се разделяме за нашето през вчерашния ден?! Като младежи сме длъжни да върнем този спор към нашето през днешния ден и на следващия ден, вместо да търсим непрестанни способи по какъв начин да се натрупа ненавист за описа за през вчерашния ден. Относно Моча и мача - разми се разликата и се сътвори чувство по какъв начин има поръчковост почитатели да вършат зулуми по нечие разпореждане ", сподели той пред Bulgaria ON AIR. 

Според Илиев никоя власт не се поддава на изкушението да нервира футболните агитки, а неотдавна сме видели автоготол от водач на политическа партия, който си разреши да назова почитателите " еничари ". 

" Тази партия претендира да пренапише описа за предишното и бъдещето. Не е редно подобен вид политическа приложимост на футболните агитки ", посочи политологът. Той не чака паметникът да бъде отстранен преди локалните избори на 29 октомври, защото на възможния балотаж ще се търси периферен избор.

" Общественото разделяне е подклаждано от политическото разделяне. Теми като тези за 3 март и Паметника на Съветската войска са толкоз непотребни, с цел да нагнетяват публичното разделяне, че няма накъде. Не се търси политическото разрешаване на тези крайности ", обърна внимание Илиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР