Засиленият контрол на данъчните служители по южното Черноморие осветли опити

...
Засиленият контрол на данъчните служители по южното Черноморие осветли опити
Коментари Харесай

Засиленият контрол по Черноморието пресича летни схеми за укриване на данъци

Засиленият надзор на данъчните чиновници по южното Черноморие осветли опити за съзнателно отбягване на регистрация по Закона за Данък добавена стойност посредством прекачване на търговски обекти на компании, които не имат активи като по този метод се цели ощетяване на републиканския бюджет със суми в изключително огромни размери. Това оповестиха от пресслужбата на Национална агенция за приходите в Бургас.
 
От приходното ведомство в морския град прецизираха, че данъчните закони дават право на Национална агенция за приходите да преглежда тези фирмени " маневри " като опити за съзнателно отбягване на наложителна регистрация по Закона за Данък добавена стойност като при всеки сходен случай, на облагане ще предстои сумарният оборот на всички компании, експлоатирали даден търговски обект.
 
От Национална агенция за приходите Бургас оповестиха още, че всички притежатели и шефове на запечатани, заради неиздаване на касови бележки, търговски обекти, ще бъдат проверявани за генезис на приходите. Нерегламентираните парични потоци постоянно имат последна спирка, само че би трябвало да е ясно, че Национална агенция за приходите все по-бързо и дейно открива тези места, разяснява контролните дейности шефът на дирекция " Контрол " в териториалната конструкция на приходното ведомство Пенка Жекова.
 
Данъчни наблюдават строго заведения за хранене и нощни заведения по Северното Черноморие

През първата половина на месец юли по южното Черноморие са осъществени 810 оперативни инспекции, които са открили 121 нарушавания. Патрулните двойки на териториалната конструкция са посетили други 1380 обекта, от които са направени контролни покупки.
 
На непрестанно наблюдаване посредством отдалечената връзка с Национална агенция за приходите са сложени и повече от 200 обекта по южното Черноморие като високооборотните нощни заведения, питейни заведения и заведения в най-големия черноморски курорт Слънчев бряг са и под намерено наблюдаване. Проверяващите екипи са се натъкнали на, въпреки и обособени, само че фрапиращи данъчни нарушавания, като да вземем за пример обекти, извършващи активност без касов уред.
 
Данъчните с над 5 000 инспекции по Черноморието единствено през юли

От НАП-Бургас припомнят, че при неиздаване на касова записка комерсиалният обект предстои на запечатване за период до 30 дни. От началото на юли тази мярка е била наложена на 31 търговски обекта, измежду които масажни студия, магазини, заведения за хранене и плажни атракциони. По тематиката Светкавично: Данъчните правили по 454 инспекции... за един ден
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР