Засилени проверки за изхвърлянето на боклук извън контейнерите за смет

...
Засилени проверки за изхвърлянето на боклук извън контейнерите за смет
Коментари Харесай

Текат засилени проверки за изхвърляне на боклук извън казаните във Варна

Засилени инспекции за изхвърлянето на отпадък отвън контейнерите за боклук се организират от през днешния ден във Варна. Инспекциите ще обзет също и селищните формирания към общината, както и курортите. Това сподели пред медии зам.-кметът Тодор Иванов, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Инспекциите са ориентирани освен към недобросъвестните жители, а и към комерсиалните обекти.

„ Тези инспекции ще продължат дълго време, до момента в който градът придобие тип, какъвто на всички ни се желае “, сподели Иванов.
В проверяващите екипи взе участие екоинспектор, който на процедура ще постанова санкция при открито нарушаване, а чиновник на Общинска полиция ще спомага при условието на документи за идентичност. В случай на потребност от спомагателен запас ще бъде търсено подпомагане от ОД на Министерство на вътрешните работи.

Санкциите са по Закона за ръководство на отпадъците. Глобите за физически лица са от 300 до 800 лв., а за юридически от 1400 до 6000 лв..

На този стадий инспекциите са най-активни в регионите „ Одесос “ и „ Приморски “, тъй като там са най-големи проблемите с боклука, посочи Иванов.

„ Масово се изхвърлят боклуци до съдовете на входа на Варна от селищните формирания. И от балконите в града се изхвърлят. На сметопочистващата компания се постановат наказания, в случай че не си съблюдава графиците и в случай че не почиства към контейнерите. От началото на годината е санкционирана със 118 хиляди лв.. В летния сезон обаче популацията в централните региони доста се усилва, с което се утежнява общинската система за ръководство на отпадъците “, разяснява шефът на общинската екодирекция Тодор Колев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР