Защо в Общественият съвет на БНТ няма нито един представител

...
Защо в Общественият съвет на БНТ няма нито един представител
Коментари Харесай

Александър Симов пред Фрог: Общественият съвет на БНТ е нелегитимен

Защо в Общественият съвет на Българска национална телевизия няма нито един представител на ляво мислещите у нас, до каква степен това е обикновено и афектирани ли са за това представителите на най-голямата опозиционна партия у нас Българска социалистическа партия, пред „ Фрог нюз ” приказва журналистът Александър Симов, народен представител от левицата. Аз не държа в Общественият съвет на Българска национална телевизия да има представители от Българска социалистическа партия. Защото ми е ясно, че става въпрос за конструкция, в която влизат не хора от партиите, а наложили се в професионален и публичен аспект персони, които да задават разнообразни направления в малкия екран, да са потребни съветници там.

Неприемливото за мен е, че в този съвет няма нито един човек с леви хрумвания. Същевременно в него са хора като блогъра Иван Стамболов-Сула, един надарен човек, само че извънредно десен в политически аспект.

Досега в Българска национална телевизия бушуваха кавги за неналичието на плурализъм в не едно и две излъчвания. А към този момент и в Общественият съвет ще липсва особеното мнение, тъй като са подбрани единствено хора с изявени десни хрумвания. Не разбирам за какво се прави това, в случай че не става въпрос за някакъв план дясното политическо пространство да обязди медиите в България.

Това щеше да е разбираемо, само че в страната ни множеството хора са ляво мислещи и систематичното им занемаряване е едно от политическите закононарушения. Затова този публичен съвет, съгласно мен, не е внушителен. Надявам се някой да излезе и да изясни претекстовете за неговото основаване. Не отхвърлям, че в съвета има хора, които се употребяват с публично доверие, само че един двама такива не могат да обяснят посоката на това деяние.

В България редовно се подценяват хората с ляво мислене, като че ли те не съществуват, тъй като, видите ли, е доста съвременно и джендърско да си десен. Айде стига, това не трябва да се търпи повече.

Българска национална телевизия се устоя с парите на всички данъкоплатци, а огромна част от тях са с ляво политическо мислене. Те не са показани в този публичен съвет, което го прави изрично нелегитимен.
Записа Аделина Делийска
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР