Защо трябва да ядем червено цвекло? Това е един често

...
Защо трябва да ядем червено цвекло? Това е един често
Коментари Харесай

В сезона на грипа: Червено цвекло вместо хапчета

Защо би трябвало да ядем алено цвекло? Това е един постоянно подценяван от нас зарзават, на който малко хора обръщат внимание. Това, несъмнено, е неточност. Цвеклото е необикновено здравословно и заслужава да бъде по-често включено в ежедневното си хранене, написа РИА Новости, представена от БГНЕС. Ето 6 аргументи за това:

Регулира кръвното налягане

Цвеклото има способността да намалява кръвното налягане. Богат е на азотен оксид. Той отпуска и уголемява кръвоносните съдове, облекчавайки натиска върху стените им.

Намалява риска от сърдечно-съдови болести

Цвеклото като цяло има позитивен резултат върху здравето и функционалностите на сърдечно-съдовата система. Редовната консумация на алено цвекло понижава риска от инфаркти и сърдечно-съдови болести.

Помага при анемия

Силно се предлага да включите цвекло в диетата си при анемия, защото то имат мощната дарба да подтиква производството на хемоглобин.

Увеличава издръжливостта

Много спортисти се доверяват на качествата на аленото цвекло. Проучванията демонстрират, че питателните субстанции, които съдържа, се борят с умората и усилват енергийните ресурси на тялото. Пигментите, които оцветяват урината, когато сте яли алено цвекло, са остатъците от веществата, които са виновни за повишение на издръжливостта и силата на тялото ви.

Подобрява мозъчната функционалност

Поради своите съдоразширяващи свойства, цвеклото е здравословна храна за мозъка. Съдържащите се в него субстанции вършат допустимо насищането на този значим орган с О2 и хранителни субстанции. Някои проучвания демонстрират, че цвеклото усъвършенства паметта, фокуса и потиска дегенеративните процеси в мозъка, водещи до деменция и болест на Алцхаймер.

Помощник на черния дроб

Цвеклото съдържа бетаин - аминокиселина, която усъвършенства функционалността на чернодробните кафези и понижава мастните натрупвания в него.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР