Защо протестиращите упражниха брутална сила върху полицейските служители бих попитал

...
Защо протестиращите упражниха брутална сила върху полицейските служители бих попитал
Коментари Харесай

Шефът на МВР не отговори на въпроси на Радев, но отправи предупреждение към демонстранти и журналисти

Защо протестиращите упражниха брутална мощ върху полицейските чиновници бих попитал в отговор на въпроса ви за какво служителите на реда са се отбранявали.
Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов на президента Румен Радев, който го попита.
 Радев към службите: България претърпя ден на принуждение, обществото чака отговори Радев към службите: България претърпя ден на принуждение, обществото чака отговори
" Нестихващите митинги на българите у нас и в чужбина слагат във фокуса на публичното внимание дейностите на службите за сигурност....
" Заявявам, че българската полиция пази жителите и институциите. Всичките ни дейности през тези 50 и няколко дни са били напълно толерантни, не сме взимали страна, стремяхме се да не се въвличане. Каските и щитовете са защитни персонални средства и това се видя.
Слушах доста и за водното оръдие. То не е употребявано и всички видяха това.
Вие посетихте Евгени Марчев, а аз сутринта бях да видя нашите заболели. Елате да видите провалите по тях от самоделните взривни устройства. Тези момчета и девойки, които бяха там, също трябваше вечерта да се приберат при родителите и децата си. Защо мислите, че те се интересуват от политика или споделят партийно мнение. Те са служители на реда и дългът им е да пазят институциите, подготвени сме и си знаем отговорности “ , сподели Иванов.
„. Петдесет и няколко дни поносим какво ли не. Попитайте протестиращите сутринта, които бяха използвали голямо количество алкохол, дали е имало принуждение против тях.
Часове наред и в България, и в чужбина, всички видяха на какво са подложени часове наред служителите на реда. Ами в случай че не бяха с каски и щитове, какво щеше да стане?! Имаме чиновник, чието зрение не се знае дали ще се възвърне . Какво да му кажа на него – че да се пази с щита е полицейско принуждение ли? Много повече са рецензиите от хората против полицията за какво се търпят блокадите. Но ние не си влизахме пълномощията, с цел да не използваме никаква насила “, съобщи още Ивайло Иванов, защитавайки униформените. Той не скри, че му е било извънредно трудно да гледа по какъв начин се обстрелва и постройката на Министерство на вътрешните работи.
 Ивайло Иванов: Ръководството на Министерство на вътрешните работи застава зад дейностите на своите чиновници Ивайло Иванов: Ръководството на Министерство на вътрешните работи застава зад дейностите на своите чиновници
По мотив събитията, свързани с антиправителствените митинги и блокирането на основни автомагистрали и Граничен контролно-пропусквателен пункт през последните дни, пресцентър...
Трябва ли да ме плашат, че като дойдат на власт, ще се върнат за мен и сътрудниците. Полицаите би трябвало да ги е боязън да си правят работата ли ? Ние не живеем ли в правова страна и страна членка на Европейски Съюз? “, възмути се.
12 часа служителят на реда е бил на промяна и са го удряли с българското знаме по главата, стискали са го в слабините, горили са го със сено и са опитвали да го възпламенят, горили са го с
Дали има превишаване на пълномощия, ще реши съдът. Аз не съм съд и прокуратурата. Нашата интервенция бе съвършено планувана и изпълнена. Поздравявам сътрудниците и им благодаря за съвършената работа! “, безапелационен бе Ивайло Иванов и, което значи, че полицията е останала почтено.
Прескартата не дава имунитет на никого . Когато публицист извършва отговорностите си, е предпазен. Уважавам специалността и и те са постоянно с нас. Но това, че си публицист, не значи, че би трябвало да биеш служители на реда, да чупиш и да вършиш нарушавания. Не съм видял публицист на митинга да чупи. Ако някой е чупил и е бил задържан, то той не е бил там като публицист, с цел да си прави работата “, разгласи Иванов.
„ Нито един публицист с камера, който работи, не е арестуван или обичай . Но в случай че някой метне бомба по нас и бъде задържан, а по-късно извади журналистическа карта, това значи ли, че му е разрешено да атакува?
 Експерт по национална сигурност: До мятащите бомби имаше цивилни служители на реда Експерт по национална сигурност: До мятащите бомби имаше цивилни служители на реда
”В онази кървава нощ на милиционерските дълги ножове бях на площада. Видях с очите си какво се случи, по какъв начин и мисля, че знам за какво....
А ние единствено се пазиме. Не би трябвало да бъркаме правото на митинг с безредица.
Това е към този момент безредица, когато се атакуват служители на реда и се троши. Няма кротичък митинг, който да е оцапан с кръв. Защо 56 дни не се случва нищо, а тези два дни се случва? И преди този момент имаше опити за провокации, само че ние запазихме успокоение. Сега трябваше да чакаме да ни палят с коктейли с Молотов ли?
Ако бяха изгорели през вчерашния ден 4-5 служителя на реда, какво трябваше да обясня на фамилиите им – че това са спокойно протестиращи и би трябвало да ги пазим ли? Свикнали сме да ни наскърбяват и псуват, само че не желаеме да ни бият и замерят с бомби. Ние представляваме страната, а не нейното ръководство.. Боли ме за сътрудниците и ги приветствам за това, че съвършено се оправиха онази вечер и го споделям пред вас и пред шефа на Столична дирекция на вътрешните работи “, съобщи Ивайло Иванов.
Той посочи, че в случай че въпреки всичко бъде открит случай на полицейско принуждение и има събрани доказателства, чиновници ще бъдат осъдени, както се е случило с тези, които са надвишили пълномощията си в първите дни от митингите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР