Защо животът ни е такъв, какъвто е?! Сигурно всеки един

...
Защо животът ни е такъв, какъвто е?! Сигурно всеки един
Коментари Харесай

Пирамидата на Дилтс: Защо животът ни е такъв, какъвто е?

Защо животът ни е подобен, какъвто е?! Сигурно всеки един от вас си е задавал този въпрос най-малко един път.

Робърт Дилтс – един от най-известните специалисти в невролингвистичното програмиране, предлага комфортен модел за изложение на живота във тип на пирамида, разграничена на равнища – от основата към върха ѝ.
 image2_16x9.png ТАРО ХОРОСКОП 2023 за всяка зодия: вижте какво демонстрират картите за новата година! На фокус
Пирамидата позволява по-добре да разберете за какво живеете по този начин, както живеете, и за какво имате това, което имате. Тя ще ви помогне да анализирате живота си, задавайки си значими въпроси, свързани с него. Веднага щом разберете кои са главните ви проблеми, ще можете да ги решите и да поемете по нов път, пишат .

Нивата на пирамидата

Важно е да знаете, че за всяко равнище на пирамидата, отговорът на въпроса „ Защо това е по този начин “? се намира на идващото равнище.

 x Thinkstock

Ниво 1: Какво имам?

Най-ниското равнище на пирамидата е това на вашия обичай, на всекидневието ви, финансите ви, работата или бизнеса ви, дома ви, фамилията ви, кръга ви на другарство и така нататък То дава отговор на въпроса „ Какво имам “? Ако се питате „ Защо имам това, което имам “, ще би трябвало да потърсите отговора на второ равнище, където са вашите дейности.

Ниво 2: Какво върша?

Този въпрос е обвързван с избрани дейности. Логично е, че те въздействат на всичко, което имаме. От това, което вършиме всеки ден, доста зависи това, което имате като краен резултат. Помислете за какво вършите избрани неща. Отговорът ви чака на идващото равнище - това на тактиките.

Ниво 3: Как предпочитам?

Според това по какъв начин взимате решения, по какъв начин вършиме своя избор, каква тактика ви води – стремите се към повече или гледате да не се напрягате много-много, живеете за деня или планирате за години напред и така нататък, зависи по какъв начин ще действате в обособените обстановки. От вас зависи дали ще се образовате във всяко свободно време или ще пиете бира пред тв приемника, дали ще поемате начинания в работата си или ще следвате рутината.

Ако се питате: „ Защо предпочитам това, което предпочитам “, ще би трябвало да се издигнете с още едно равнище нагоре по пирамидата на Дилтс, с цел да получите отговора.
 Шест вълшебен глагола за положителен живот  Шест вълшебен глагола за положителен живот  Шест вълшебен глагола за положителен живот  Шест вълшебен глагола за положителен живот
Ниво 4: В какво имам вяра?

На четвърто равнище се крият вашите убеждения. В какво имам вяра? Ако вярвате, че можете да си намерите добра работа единствено с връзки, сигурно няма да полагате огромни старания в развиването си. Но в случай че сте уверени, че посредством неизменност се преодоляват всички трудности, то ще пробвате още веднъж и още веднъж, до момента в който съумеете.

Ниво 5: Какъв съм аз?

Петото равнище на пирамидата дава отговор за самосъзнанието и самоидентификацията. „ Какъв съм аз? “ – отговорът на този въпрос зависи от множеството ви убеждения. Ясно е, че за индивида, който споделя „ Аз съм некадърник и никому непотребен несретник “ и за индивида, който споделя „ Аз съм талант и съм роден, с цел да реализира триумфи “, нещата в живота се случват по друг метод, тъй като имат друга визия за света.
 Причините, заради които душата ви е избрала този живот  Причините, заради които душата ви е избрала този живот  Причините, заради които душата ви е избрала този живот  Причините, заради които душата ви е избрала този живот  Подаръкът, който всяка майка заслужава за 8-ми март Edna предлага Подаръкът, който всяка майка заслужава за 8-ми март
Ниво 6: Защо пребивавам?

Последното равнище на пирамидата е равнище на задачата, на смисъла на живота. Отговаря на въпроса „ Защо пребивавам? “. Отговорът се простира отвън нашите човешки качества и благоприятни условия.

Най-важното, което следва да запомните, е, че обикновено проблемът не може да бъде решен на нивото, на което е зародил. Задайте си тези въпроси, открийте отговорите и вижте къде боксува животът ви и какво би трябвало да извършите, с цел да го измененията.

Истинските промени и трансформации се случват, когато работите на равнище: вярвания, убеждения и полезности или по-нагоре! Промени на по-ниските равнища в множеството случаи не се отразяват на горните равнища и не са трайни.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР