Защо денят започва така? Продължаваме промяната днес ще върне празна папка

...
Защо денят започва така?
Продължаваме промяната днес ще върне празна папка
Коментари Харесай

Да предоговорим ли ангажимента за вредните емисии заради ТЕЦ-овете?

Защо денят стартира по този начин?

" Продължаваме промяната " през днешния ден ще върне празна директория на президента Румен Радев, откакто не можа да извърши втория мандат. През уикенда обаче парламентарно показаните партии заговориха за помирение при третия мандат. Тон зададе Христо Иванов, откакто " Демократична България " е все по-спрягана като възможен трети мандатоносител. 

Смъртоносен,,ответен удар " нанесе съветската войска в източния украински град Краматорск, с цел да отмъсти за гибелта на 89-те съветски бойци, убити в Макеевка в новогодишната нощ, оповестява Франс прес. При новогодишното нахлуване Украйна удари постройка в окупирания източен украински град, употребена като казарма. Русия призна, че 89-тимата бойци са починали, което е най-голямата еднократна загуба от украински удар.

Голямата звезда в алпийските ски - Микаела Шифрин, изравни върха за най-вече победи в Световната купа при дамите, постигайки своя 82-и триумф. Тя завоюва гигантския слалом в словенския курорт Кранска гора, с което изравни своята именита сънародничка Линдзи Вон. Пред нея единствен сега е огромният Ингемар Стенмарк, а от абсолютния международен връх я разделят четири победи.

Подробно за тематиките от началото на деня чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?  

Моряци откриха призрачна яхта в Бермудския триъгълник без хора на борда и се пробваха да я изтеглят, заяви вестник " Сън ". Двама моряци от плана за проучване на океана се натъкнали на изоставена яхта в Атлантическия океан. Изследователите забелязали, че платното й е спуснато, моторът не работи и на борда няма признаци на живот. Онлайн детективи установиха, че яхтата е принадлежала на Алън Макге-тинган, капитан от Кралския ирландски яхтклуб. Два месеца преди откритието на мореплавателите, яхтата била съществено развалена при стихия. По-рано бе обявено също, че в Съединените щати са били разкрили останките на още един " транспортен съд фантом ". Чуйте повече за новите открития в утринния новинарски Podcast. 

А какво ще кажете за това? 

Намаляването на нездравословните излъчвания без затваряне на мощности е мъчно изпълнимо и няма явен механизъм, по който това да се случи. Така служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов разяснява пред bTV уговорката за декарбонизация стихотворец от държавното управление на Кирил Петков при подписването с Европейската комисия на българския План за възобновяване и резистентност. Планът планува всяка година до 2026 година да понижаваме нездравословните излъчвания с по 10 на 100.

Пеканов изясни, че въглищните централи способстват за енергийната сигурност и вършат огромни облаги, които се връщат в страната. Според него в случай че се стигне до предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност, това ще бъде дълъг развой и ще блокира средствата от идващите траншове. Това е нещо, което нито една друга страна до момента не го е направила, сподели Пеканов.

 

Ето за какво ви питаме:



 

Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме в обедния новинарски Podcast тъкмо в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?  

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни на e-mail [email protected], като оставите име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР