Защо да ядем йордански вместо български домати? Въпросът зададе вицепремиерът

...
Защо да ядем йордански вместо български домати? Въпросът зададе вицепремиерът
Коментари Харесай

Каракачанов пита защо да ядем йордански домати

 Защо да ядем йордански вместо български домати? Въпросът зададе вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов, който преди ден предложи да бъде да бъде ограничев вносът на плодове и зеленчуци, с цел да се подтикват родните производители. Идеята е мярката да работи до привършване на българската продукция.

Предложението не е в нарушаване на правилата за конкуренция. Всички европейски страни вкараха някаква форма на протекционизъм, безапелационен бе Каракачанов пред бТВ. " В България се внасяха домати от Йордания, където има 5% обработваема повърхност! Субсидиите на другите европейски производители в земеделието са доста по огромни, в сравнение с българския производител. Това не е ли нарушаване на правилото на равнопоставеност? Къде е двойният стандарт и кой го е въвел пръв? Трябва да запазим българския производител, с цел да не се окаже, че в случай че тази рецесия продължи по-дълго или пристигна друга, няма да има какво да ядем ”, сподели Каракачанов. Преди да залееш пазара с череши от Аржентина, дай опция на българския производител да си продаде продукцията, с цел да може следващата година отново да ядеш череши, съобщи той.

Красимир Каракачанов остро разяснява и апелите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за заледяване на военните планове и пренасочване на средствата към ограничения в поддръжка на хората, наранени от рестриктивните мерки поради ковид. „ Подскачам като слушам погрешни изказвания. Няма милиард и половина за бронирани машини. Сумата е милиард и 200 милиона. Проектите за корабите и бронираните машини пък са за 800 000, а не за 500 000 лева и са гласувани в Народно заседание, няма по какъв начин да се замразят от кабинета. Проектите не се заплащат еднократно, а разсрочено. Корабите ще се изплащат 6 години, а машините 9 години “, съобщи военният министър. „ След огромните рецесии идват напрежение и спорове, и милионите незаконни мигранти. Сега тя желае да вземем от полицията и армията, които пазят българите ”, съобщи още Каракчанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР