Защо беше споменато името на България при взривяването на мост

...
Защо беше споменато името на България при взривяването на мост
Коментари Харесай

Румен Гечев: С третия мандат е по-вероятно да има правителство, но в политиката е имало доста завои

Защо беше упоменато името на България при взривяването на мост в Крим? Всички ние не желаеме да е по този начин, нека нямаме отношение. Нашите служби за сигурност би трябвало да ревизират дали е по този начин и да покаже доказателства. Както и съветската страна, в случай че твърди нещо, би трябвало да покаже съответните доказателства. Това съобщи Румен Гечев от Българска социалистическа партия в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия.

Според него Русия няма да нападна България.

Ние желаеме да се почисти името на България. И господин Борисов направи съпоставяне с папата. Веднъж бяхме забъркани и папата сподели, че не сме забъркани. Този, който замеси България, би трябвало да потвърди дали е по този начин или да се извини. Българските служби би трябвало да си свършат работата, сподели още Гечев.
Няма потребност да се плашим в допълнение, тъй като войната се води на няколко стотин километра от нас. България не би трябвало да бъде въвличана във войната и да изнася оръжие. Това е позицията на Българска социалистическа партия и в случай че се стигне до гласоподаване в Народното събрание ще гласуваме срещу, означи Гечев, представен от novini.bg.

За мен е доста необичайно обвързването на Българска социалистическа партия с съветски ползи, ние сме българска партия. Нямаме такива контакти и специфични връзки. Позицията на Българска социалистическа партия е българска и се споделя от болшинството от народа. Признаването на територии би трябвало да става съгласно устава на интернационалното право. Ние признаваме интернационалното право. Но ние признахме и Косово, в случай че не признаем референдумите в Украйна - това са двойни стандарти, уточни още Румен Гечев.

По думите му България не би трябвало да влиза в геополитическите игри на други страни.

Всички спорове са завършвали с договаряния. Българска социалистическа партия упорства всички забъркани страни да седнат на масата на договарянията. По никакъв метод да не взе участие в тези игри, добави още представителят на Българска социалистическа партия.

Гечев разяснява и идните договаряния за сформиране на държавно управление.

Ние ще водим договаряния с всички партии, с изключение на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Ще преговаряме с евентуалните сътрудници, в случай че се сътвори стратегия, която да помогне да излезем от рецесиите, по тази причина ще водим диалози. Убедени сме, че е по-добре да има постоянно, а не служебно държавно управление. Малко евентуално е да се сътвори държавно управление с втория мандат. По-скоро с третия мандат, само че в политиката е имало много завои, тъй че всичко е допустимо в границите на Конституцията на България, счита Румен Гечев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР