Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон бе определен за Футболист №1

...
Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон бе определен за Футболист №1
Коментари Харесай

Ейолфсон е №1 в efbet Лига за февруари

Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон бе избран за Футболист №1 в efbet Лига за месец февруари съгласно InStat Index. Класацията се прави за втори следващ сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в съдействие с ИНСТАТ - една от най-големите компании за футболни разбори и статистика.

30-годишният исландец събра показател на ИНСТАТ 329,5 и за повторно през сегашния сезон печели премията (той бе №1 и за септември 2019 година). Втори в класацията се подреди различен бранител – Брадли Мазику от ЦСКА-София, който събра показател 318. Призовата тройка добавя халфът на Черно море Патрик Андраде с 297 ИНСТАТ показател. Мазику и Андраде за първи път намират място в топ 3 на класацията.

За победител се афишира играчът с най-голям InStat Index, който се дефинира посредством формула на основа дейностите на футболиста - голове, асистенции, акуратност на подавания, сполучливи единоборства и други индикатори. Процентът на сполучливи дейности усилва показателя, като върху него оказва въздействие и равнището на съперника в мача.

През сегашния сезон спечелилите в предходните ранглисти за най-хубав футболист съгласно InStat Index за съответните месеци бяха Иван Горанов (Левски), Евандро (ЦСКА-Сф), Холмар Ейолфсон (Левски), Димитър Илиев (Локомотив Пловдив), Джоди Лукоки (Лудогорец) и Тодор Неделев (Ботев Пд).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР