Защитникът на Байерн Мюнхен - Алфонсо Дейвис, се очаква да

...
Защитникът на Байерн Мюнхен - Алфонсо Дейвис, се очаква да
Коментари Харесай

Задава се уникална битка за звезда на Байерн през лятото

Защитникът на Байерн Мюнхен - Алфонсо Дейвис, се чака да бъде център на огромна трансферна борба през лятото. Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Реал Мадрид са заинтригувани от услугите на младия канадски бек, като трите европейски гранда са подготвени да наддават за надарения състезател, твърди немската версия на Sky Sports.

Според информацията, максимален интерес демонстрира Манчестър Сити, където персонално спортният шеф - Чики Бегиристайн, е останал впечатлен от капацитета на 22-годишния Дейвис и желае да го вземе при „ жителите “. Подкрепа за този трансфер има и от самия управител на тима - Хосеп Гуардиола, който вижда в Дейвис подобаващото решение за проблемите на левия фланг на защитата на Сити.

Въпреки че Манчестър Юнайтед разполага с Люк Шоу и Тайрел Маласия на позицията на ляв бек, те също са заинтригувани от привличането на канадския гений. Въпреки че нямат незабавна потребност от сходно попълнение на тази позиция, „ алените дяволи “ преглеждат опцията за привличане на Дейвис като запаса и пряк заместител на Шоу.

В същото време, Реал Мадрид също наскоро прояви интерес към Алфонсо Дейвис и обмисля да насочи оферта за него. Канадският футболист има контракт с Байерн до 2025-а година, а неговата пазарна стойност се прави оценка на към 70 милиона евро. Едно от преимуществата на Дейвис е гъвкавостта му, защото може да се подвизава освен като ляв бранител, само че и като уинг-бек или крило, което го прави скъп за всеки тим, в който играе.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР