Защитаващият титлата си отбор на САЩ спечели и втория си

...
Защитаващият титлата си отбор на САЩ спечели и втория си
Коментари Харесай

Жените на САЩ разбиха тези на Руския олимпийски комитет в Пекин

Защитаващият купата си тим на Съединени американски щати завоюва и втория си мач от група "А " на олимпийския шампионат по хокей на лед за дами в Пекин.

Американките не демонстрираха особена благосклонност против състава на Руския олимпийски комитет и го надиграха с 5:0, въпреки и през огромна част от срещата разликата в резултата да не бе толкоз изразителна, колкото демонстрират финалните числа.

Савана Хармън откри резултата след 12:29 минути игра, а американките стигнаха до втория си гол в срещата в средата на втората третина, когато се разписа Хилъри Найт.

Олимпийските шампионки съумяха да убият изцяло интригата в срещата при започване на третата третина, когато по-малко от 5 минути осъществиха нови три гола. Грейс Зунуинкъл бе точна за 3:0, Джеси Компър повиши на 4:0, а петият гол в срещата бе дело на Александра Карпентър.

С успеха американките се изравниха на върха в класирането в група "А " с огромния си противник Канада с по 2 победи от 2 мача. Канадките обаче са водач с голова разлика 23:2, до момента в който индикаторите на американския тим са 10:2.

Русия е на трета позиция в групата с победа и загуба. Според регламента на шампионата за четвъртфиналите ще се класират всички пет тима от група "А " плюс най-хубавите три от група "В ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР