Защитаващият титлата си Еган Бернал се оттегля от Тур дьо

...
Защитаващият титлата си Еган Бернал се оттегля от Тур дьо
Коментари Харесай

Миналогодишният шампион Еган Бернал отпада от “Тур дьо Франс”

Защитаващият купата си Еган Бернал се отдръпва от Тур дьо Франс, заяви неговият тим Инеос в Туитър.

23-годишният колумбиец Бернал беше на трето място в генералното класиране, на 59 секунди от притежателя на жълтата фланелка Примож Роглич в събота вечерта след първите 14 дни на надпреварата. Но по време на тежкия планински стадий в неделя той се смъкна на 13-о място в общото нареждане с разлика от повече от 8 минути, а тя се усили до 19 минути след вчерашния стадий.

“We have taken this decision with Egan’s best interests at heart. Egan is a true champion who loves to race, but he is also a young rider, with many Tours ahead of him and at this point, on balance, we feel it is wiser for him to stop racing” - Sir Dave Brailsford
— INEOS Grenadiers (@INEOSGrenadiers) " Взехме това решение от най-хубав интерес към Еган. Той е същински първенец, който обича да се състезава, само че е млад колоездач, пред него са доста Турове и в този миг считаме, че е по-разумно за него да спре присъединяване си ", сподели шефът на Инеос Дейв Брейлсфорд.

Инеос заложи на Бернал за Обиколката на Франция, като някогашният първенец Крис Фрум ще взе участие във Вуелтата идващия месец, а Джерайнт Томас ще кара на " Джирото ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР