Защитата на правата на човека при спортни събития беше във

...
Защитата на правата на човека при спортни събития беше във
Коментари Харесай

Лечева: Защитата на правата на човека при спортни събития е важна в сложни времена като сегашните

Защитата на правата на индивида при спортни събития беше във фокуса на полемиката по време на Съвета на министрите на младежта и спорта в Брюксел.

Министрите на страните от Европейски Съюз, измежду които и българският министър на младежта и спорта Весела Лечева, разискаха по какъв метод могат страните членки да укрепят интернационалните спортни организации, с цел да засилят зачитането на правата на индивида и откритостта и прозрачността при присъждането и провеждането на интернационалните спортни събития.

" Темата за отбраната на правата на индивида при организирането на интернационалните спортни събития идва на дневен ред на фона на комплицирани за Европа времена. Европейският състезателен модел е учреден на полезности, които би трябвало да съхраняваме. Ролята на страните членки е да подхващат съответни дейности в посока поощряване на спортните организации при зачитането на главните права при възлагане и осъществяване на интернационалните спортни надпревари. Прилагането на положително ръководство в интернационалните спортни организации се преглежда като основно за справяне с корупционните опасности, които от своя страна проправят път към провеждането на огромни спортни събития на територията на страни, в които се неглижира зачитането на правата на индивида ", сподели министър Лечева.

" От значително значение е и привеждането в деяние на към този момент открити механизми, които благоприятстват разгръщането на капацитета на спорта за битка против расизма, ксенофобията и всички форми на дискриминация. Създаването на разнообразни платформи за интернационално съдействие в подтекста на отбраната на правата на индивида сред нашите държавни управления и други заинтригувани страни има капацитет да усъвършенства разпоредбите за възлагане и осъществяване на огромни спортни събития ", добави тя.
 Министър Весела Лечева взе участие в Брюксел в съвещанието на Съвета на министрите на младежта и спорта
Министър Весела Лечева взе участие в Брюксел в съвещанието на Съвета на министрите на младежта и спорта

Дискутираха се въпросите за общественото измерение на устойчива Европа за младежта и зачитането на правата на индивида при организирането на интернационалните спортни събития
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР