Защитата на личните данни и борбата с фалшивите новини са

...
Защитата на личните данни и борбата с фалшивите новини са
Коментари Харесай

Мария Габриел участва в дискусия за цифровите технологии в Русе

Защитата на персоналните данни и битката с подправените вести са измежду главните провокации пред развиването на цифровите технологии през днешния ден. Темата беше във фокуса на цивилен разговор в Русе, в който взе участие еврокомисарят Мария Габриел.

Русе

Над 9 милиарда евро ще влага Европейския съюз в киберсигурност, развиване на суперкомпютрите и изкуствения разсъдък. Средствата ще подсигуряват, че цифровите технологии ще доближат до повече хора.

Програмата е създадена по концепция на еврокомисар Мария Габриел, която разяснява пред русенци провокациите, пред които сме изправени с развиването на средствата за връзки.
Мария Габриел, еврокомисар по цифрова стопанска система и цифрово общество: Искаме да има независимост на изложение, само че желаеме и да има битка с дезинформацията онлайн. Искаме да носят платформите и обществените медии отговорност. Европа също така изпраща доста мощно обръщение за сигурност. Киберсигурността ще продължава да бъде една от водещите тематики във връзка с персоналните ни данни.
Мария Габриел напомни, че през днешния ден в Европа единствено 44% от европейците имат съществени цифрови умения, а след 2020 година 90 на 100 от работните места ще изискват такива познания.
Айри Мемишев, представител на Русенска търговско-индустриална камара: Подпомагаме бизнесмените, които желаят да цифровизират своя бизнес. Някои от компликациите, които те изпитват са свързани с преквалификацията на техните чиновници.
Мария Габриел не пропусна да отличи работата на Русенския университет в региона на дигитализацията и цифровата промяна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР