Защитата на домакинствата и компаниите от нарастващите енергийни разходи се

...
Защитата на домакинствата и компаниите от нарастващите енергийни разходи се
Коментари Харесай

Разходите на Европа за енергийна криза стигнаха 800 милиарда евро

Защитата на семействата и фирмите от възходящите енергийни разноски се повишиха се оказа много скъпа. Сметката набъбна до близо 800 милиарда евро съгласно анализатори, представени от Reuters. Те приканиха страните да бъдат по-целенасочени в разноските си за справяне с енергийната рецесия.

От септември 2021 година страните членки към този момент са заделили или разпределили 681 милиарда евро за превъзмогване на енергийната рецесия. Англия е отделила 103 милиарда евро, а Норвегия 8,1 милиарда евро, съгласно разбора на мозъчния концерн Bruegel.

Германия оглави класацията за най-разточителна страна, отделяйки близо 270 милиарда евро - сума, която засенчи всички други страни. Англия, Италия и Франция са идващите в листата. Всяка е похарчила по-малко от 150 милиарда евро. Повечето страни от Европейски Съюз са похарчили доста по-малко.
 Енергийната рецесия принуди водачите в Швейцария да мислят два пъти преди да купят електрически автомобил
Енергийната рецесия принуди водачите в най-хубавата страна за живот в света да мислят два пъти преди да купят електрически автомобил

Страната обмисля незабавни ограничения при положение на дефицит на електричество тази зима

На база на глава от популацията обаче Люксембург, Дания и Германия са харчели най-вече.

Според Bruegel държавните управления са съсредоточили по-голямата част от поддръжката си върху нецелеви ограничения за ограничение на цените на дребно, които потребителите заплащат за сила. Това са понижаване на Данък добавена стойност върху горивата или тавани на цените на дребно на електрическата енергия.

Мозъчният концерн поучава тази динамичност да се промени, тъй като страните няма да могат поддържат такова голямо финансиране.

" Вместо ограничения за угнетяване на цените, които в същността си са дотации за изкопаеми горива, държавните управления в този момент би трябвало да предизвикват повече политики за растеж на приходите и към стратегическите браншове на стопанската система ", счита Джовани Сгаравати.

Европейският Север не желае промяна на енергийния пазар

Дания, Германия, Нидерландия, Естония, Финландия, Люксембург и Латвия предизвестиха Европейската комисия да не прибързва с промените в пазара на електрическа енергия и да се ограничи до по-малки корекции в системата, съобщи " Ройтерс ".

Позицията им пристигна в отговор на апелите на някои страни от Европейски Съюз като Испания и Франция за промени в отговор на енергийната рецесия. Мадрид упорства за прекосяване към по-дългосрочни контракти с закрепена цена за електроцентралите - с цел да се избегнат ценовите пикове.
 В поддръжка на енергийната самостоятелност: Европа влага €3 милиарда в чисти технологии
В поддръжка на енергийната самостоятелност: Европа влага €3 милиарда в чисти технологии

Какви планове ще се финансират?

" Трябва да устоим на изкушението да убием златната гъска, която общият ни пазара за електрическо съставлява през последното десетилетие ", съобщи датският енергиен министър Ларс Аагаард. Според северните страни сегашните механизми дават спомагателен тласък за вложения във ВЕИ.

В тяхното писмо се показва още, че стягането на контрола над енергийния пазар ще има отрицателен резултат върху вложителите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР