Защита срещу свободните радикали трябва да се осигури на кожата,

...
Защита срещу свободните радикали трябва да се осигури на кожата,
Коментари Харесай

Ресвератрол в козметиката – уникална съставка за бръчки

Защита против свободните радикали би трябвало да се обезпечи на кожата, без значение от възрастта и нейното положение. На козметичния пазар има доста съставки, които могат да ни оказват помощ за това, една от тях е ресвератрол. Как работи козметиката с ресвератрол? Как да го употребявате? В тази публикация ще разгледаме всичко това.

Ресвератролът е съставна част от натурален генезис, която си коства да включите в рутинната си грижа. Ползите от него не се лимитират до битката със свободните радикали и намаляването на признаците на оксидативен стрес – той също има противовъзпалителни, противогъбични и антивирусни свойства. Ето за какво ресвератролът се употребява в доста козметични артикули. Освен това е подобаващ за всички видове кожа. Нека проучваме тази съставна част и да отговорим на въпроса за нейните свойства и приложимост в козметиката.

Какво е ресвератрол?

Ресвератролът ( Resveratrol ) е органично растително съединяване, което можем да намерим в доста храни, като грозде, алено вино, някои горски плодове, ябълки, ягоди, червени боровинки, какао на прахуляк, соя и фъстъци. Този характерен полифенов антиоксидант (по-точно стилбен) има удобен резултат върху здравето, като съединенията, които имат удобен резултат върху кожата, се съдържат основно в семената, кожата и дръжките.

Преглед на проучвания от 2010 година откри, че молекулите на свободните радикали предизвикват стареене на кожата и могат да увредят всяка клетка в тялото. Доказано е, че ресвератролът оказва помощ в ефикасната битка с тях.

Ресвератролът се класифицира като фитоестроген заради способността му да взаимодейства позитивно с естрогенните рецептори. Проявява антиоксидантни свойства и обезврежда свободните радикали, които могат да увредят клетките. Смята се, че е един от най-силните полифеноли и най-силната отбрана против признаците на стареене и уврежданията, породени от свободните радикали.

Заслужава да се подчертае, че ресвератролът е потребен освен за човешката кожа, само че и за цялото тяло. Тъй като обезврежда свободните радикали, може да помогне за предотвратяване от сърдечно-съдови болести, неврологични болести като Алцхаймер и даже някои форми на рак. Доказано е, че ресвератролът има противораков резултат.

Как работи ресвератролът върху кожата?

Едно от главните преимущества на ресвератрола е способността му да понижава резултатите от стареенето на кожата. Това е значимо от позиция на поддържането на красива и стегната кожа, защото с възрастта губим естествения колаген и еластин. В резултат на което кожата става отпусната и губи своята конструкция. Задачата на антиоксидантите, които включват ресвератрол, е да защищават от резултатите на ускореното стареене, породено от свободните радикали.

Ефекти на ресвератрол върху кожата:

  • понижава признаците на стареене
  • понижава негативното влияние на външни фактори
  • понижава зачервяванията и пигментните петна
  • оказва помощ за навлажняване на сухата кожа
  • отстрани грапавостта
  • изравнява тена и структурата на кожата

Ресвератролът може да работи на две равнища. От една страна обезврежда свободните радикали, от друга – покачва равнището на антиоксиданти, с помощта на което кожата може по-добре да се пази и възвръща. Той е активатор на сиртуините, наречени ензими на младостта, и в същото време най-ефективният (увеличава интензивността на сиртуините в човешкото тяло до 13 пъти), с помощта на което усъвършенства естествените възстановителни процеси на кожата. По този метод ресвератролът ви разрешава да премахнете признаците на стареене и оказва помощ за попречване на нови, само че това не са единствените му свойства.

В изследвания е открито, че ресвератролът оказва помощ за предотвратяване от UV увреждане и даже може да понижи пигментацията, провокирана от слънцето. Освен това има успокояващи свойства, което оказва помощ за понижаване на възпалението и зачервяването на кожата. Установено е също, че когато се употребява външно дружно с добавки, той предизвиква лекуването на екзема и псориазис. Много проучвания удостоверяват, че ресвератролът има изглаждащ и разтегливост резултат върху кожата.

Локалното приложение на ресвератрол доста усъвършенства фините линии, бръчките и еластичността на кожата.

Ресвератролът по-добър ли е от витамин С?

Когато става въпрос за предварителна защита на бръчките, доста се приказва за ретинол и витамин С. И двете съставки имат документиран резултат и са доста известни.

Въпросът е дали ресвератролът е по-добър от витамин С? Оказва се, че ресвератролът може да работи по-добре от витамин С, когато става въпрос за обезвреждане на свободните радикали, като оказва помощ за попречване на преждевременни признаци на стареене. Това обаче не значи, че витамин С би трябвало да се изостави при потребление на ресвератрол – тъкмо противоположното!

Комбинацията от ресвератрол със постоянна форма на витамин С е мощен дует, значим за попречване на стареенето против бръчки.

Оказва се, че комбинацията от ресвератрол + витамин С обезпечава доста мощна отбрана срещу стареене. И двете съставки са антиоксиданти и дружно образуват мощен ловджия на свободните радикали. Освен това те подтикват производството на колаген, което води до стягане на кожата. И двете също инхибират ензима, произвеждащ пигмент (тирозиназа), който оказва помощ за изсветляване на тъмните петна.

Ресвератролът по-добър ли е от ретинола?

И по какъв начин нашият воин на публикацията се оправя с ретинола, по-добър ли е ресвератролът от ретинола? Според настоящето равнище на знания, ресвератролът е веганска съставна част, по-ефективна от ретинола. Има и значително преимущество пред него – по-малко нервира, тъй че някои козметични артикули с ресвератрол могат да се употребяват по време на бременност и по време на кърмене; също така не е толкоз светлочувствителен.

На процедура ресвератролът може да се окаже по-ефективен за стягане и разтегливост на кожата, изключително в композиция с хиалуронова киселина.

В началото на приложимост ретинолът може да раздразни кожата, по тази причина се вкарва последователно, като се усилва концентрацията му в козметиката, което може да аргументи зачервяване, парене и даже изсушаване и лющене. Нито един от тези странични резултати не е породен от ресвератрол.

Не единствено това, едно изследване потвърди, че комбинацията от ресвератрол + хиалуронова киселина е даже два пъти по-ефективна от ретинола в естественото произвеждане на колаген. Ето за какво се споделя, че ресвератролът е бъдещето на подмладяването на кожата.

Как да използваме ресвератрол?

Ресвератролът се намира в доста козметични артикули, основно с анти-ейдж и овлажняващи свойства. Въпреки че е доста ефикасен, когато се приема вътрешно, т.е. с диета, която би трябвало да бъде обогатена с скъпи източници на ресвератрол, като гроздови сокове, той носи изгоди и при локално приложение, като даже експертите са на мнение, че нанасянето върху кожата може да бъде по-ефективен.

Ресвератролът може да се откри в тоници, серуми, околоочни кремове и овлажнители. Серумът може да бъде най-ефективен – той е по-концентрирана форма и дребните частици дейни съставки могат да обхванат по-дълбоко в кожата, което ще разреши по-големи изгоди.

Ресвератролът е фоточувствителна съставна част, което значи, че е най-добре да се употребява през нощта. Ако решите въпреки всичко да рискувате и да го употребявате денем, наложително е да употребявате и слънцезащитен крем.

Как да употребявате козметика с ресвератрол зависи от това кой артикул ще изберете. Особено целесъобразни са кремове с ресвератрол и серум с ресвератрол, които си коства да включите във вечерната грижа. Използват се по същия метод, както останалите козметични артикули – нанасят се върху почистено и тонизирано лице. Ако сте избрали формата на серум, би трябвало да нанесете крем след попиването му.

Ето един много значим съвет. Въпреки че ресвератролът може да се употребява денем, той може да докара до по-осезаеми резултати през нощта. Защо да употребявате ресвератрол през нощта? През нощта в кожата протичат разнообразни възстановителни процеси. Te могат да усилят производството на антиоксиданти в кожните кафези. Благодарение на това ресвератролът може да подтиква фибробластните кафези да създават повече колаген.

Кой би трябвало да посегне към козметика с ресвератрол?

Всъщност няма противопоказания или рекомендации за това кой би трябвало да посегне или да пропусне ресвератрола в козметиката. Ресвератролът нормално се смята за безвреден за всички видове кожа – нито едно модерно проучване не е посочило странични резултати на ресвератрол.

За какво оказва помощ ресвератролът? Разглеждайки действието му, можем да посочим, че ще се оправи добре с акне, зачервяване на кожата, несиметричен цвят, липса на разтегливост. Следователно удобните резултати на ресвератрола ще се отразят най-вече на акне, спукани капоиляри, зряла кожа, изискваща регенерация, обезцветяване и загуба на елестичност.

Ресвератролът се прибавя към козметиката под формата на дестилат от грозде, чист прахуляк или вещество, създадено от варианти дрожди Pichia pastoris. Обикновено концентрацията му е от 1 до 3%.

По предписание ресвератролът може да се употребява всеки ден, без да се притеснявате от раздразнение, защото е деликатна съставна част. Все отново предлагаме да извършите тест преди първа приложимост и да се уверите по какъв начин да употребявате продукта в инструкциите, включени в опаковката.

С какво да комбинирате ресвератрол?

Ресвератролът самичък по себе си има доста изгоди за кожата, когато се употребява независимо, само че тези изгоди могат да бъдат усъвършенствани посредством комбинирането му с други съставки за грижа за кожата.

Ресвератролът си коства да се комбинира с:

  • гликолова киселина – дуо за битка със признаците на акне, петна, белези и увреждане от слънцето;
  • хиалуронова киселина – мощна отбрана срещу стареене, усъвършенства хидратацията и еластичността;
  • витамин С – мощна отбрана срещу стареене, покачва еластичността, изравнява тена на кожата’
  • витамин Е – мощна антиоксидантна отбрана, укрепва защитната преграда на кожата;
  • ретинол – мощен резултат срещу бръчки.

Нека прибавим, че ресвератролът има противовъзпалително и защитно деяние, тъй че защищава EFA и витамин C. Благодарение на това можем да го използваме с други козметични съставки, без да се опасяваме, че ще обезврежда резултата им.

Що се отнася до това с какво да не се комбинира ресвератрол, източниците оповестяват най-вече за медикаменти, които не се предлагат за вътрешна добавка. Ресвератролът понижава съсирването на кръвта, което покачва интензивността на медикаменти като аспирин, ибупрофен, хепарин и варфарин. Що се отнася до козметичните субстанции, актуалната козметология не познава нито една съставна част, която да деактивира действието на ресвератрола или да реагира с него.

Ресвератрол и неговите резултати

Вече знаете какви свойства има ресвератролът и по какъв начин да го употребявате. Време е да отговорим на въпроса по кое време можете да очаквате резултат от използването.

Всичко зависи от това за какво употребявате ресвератрол и в какво положение е кожата ви. Предполага се, че ще забележите първите резултати единствено след една приложимост.

Кожата ще стане мека, гладка и ревитализирана, което е изключително значимо при груба кожа. Благодарение на своите успокояващи, антибактериални и противовъзпалителни свойства, ресвератролът оказва помощ и за възобновяване на здравия тип на кожата, което ще бъде оценено от изтощената кожа.

Ефектите от потреблението на козметика с ресвератрол зависят от положението и потребностите на вашата кожа. Ако желаете да сведете до най-малко признаците на отмалялост и неравност, можете да видите резултата след първата приложимост.

В случай на кожа с смяна в цвета, ресвератролът би трябвало да се употребява за интервал от 6 до 12 месеца. След това време можете да видите резултати, само че всичко зависи от това каква е била началната ви точка и какъв цвят на кожата имате.

Козметика с ресвератрол – обобщение

Ако желаете да подобрите външния тип и здравето на кожата си, тогава ресвератролът е една от тези съставки, които си коства да обмислите. Има предпазен резултат, документиран и доказан в изследвания, който е потребен за понижаване на признаците на стареене и при лекуване срещу стареене. Струва си да посегнете към крем с ресвератрол и да го изпробвате върху личната си кожа.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР