Засегната от все по-строги регулации, свързани с опазването на околната

...
Засегната от все по-строги регулации, свързани с опазването на околната
Коментари Харесай

Кофас: автомобилната индустрия е изправена пред повече регулации

Засегната от все по-строги регулации, свързани с опазването на околната среда, международната автомобилна промишленост е изправена пред спад и е принудена да се преобразува. Това демонстрира настоящ секторен разбор на интернационалния кредитен осигурител Кофас. В резултат на това, се следи нараснала неустановеност и негативен напредък на продажбите на нови коли - нещо невиждано от времето на рецесията от 2008 г.

„ Неизбежно е и българският пазар да бъде обиден от тези процеси. Въпреки че нямаме огромен производител в тази сфера, в страната ни работят доста снабдители на огромни автомобилни компании. От друга страна, това може да докара до повишение на рисковете в транспортния бранш “ – разяснява Пламен Димитров, шеф на Кофас за България.

Принудени да се съобразят с новата софтуерна обстановка и желанията на потребителите, производителите на коли влагат всеобщо в редизайн, а след това усилват индустриалните си разноски. Освен това, навлизането на доста нови играчи като Гугъл Waymo, Tesla, Arcfox или Aiways, усилва степента на неустановеност на пазара, който до този миг се характеризираше с известна непоклатимост или най-малко имаше наклонност за централизация посредством сливания, придобивания и взаимни вложения.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР