Засегнат съм пряко от епидемията. Служител съм на летището и

...
Засегнат съм пряко от епидемията. Служител съм на летището и
Коментари Харесай

Ейдън от Малта пред Фрог: Нямаме голяма болница, недостигат и лекари

Засегнат съм директно от епидемията. Служител съм на летището и сега извозвам по-голяма част от работното си време у дома. Има съкращаване. Притеснявам се за бъдещето си с тази специалност. Не знам какво ще се случи най-после. Няма позитив от обстановката, само че се научих да не одобрявам нищо за даденост. И… да си мия ръцете!
Това показа Ейдън Вела - 22-годишен експерт по Корпоративна и обществена отговорност към летището в Малта.

Островната страна е най-малката страна-членка в Европейския съюз - и по население, и по повърхност. Жителите и наброяват малко над 400 000 души. Болни от ковид към днешна дата са 134.

“Здравните управляващи споделят, че сега всички са в положително положение. Повечето са под домашна карантина и получават лекарска помощ от там. Нямаме огромна болница в страната и концепцията е да не се заемат кревати. Въпреки това системата ни е добра. Една от най-хубавите лечебни заведения в Европейски Съюз е точно в Малта”, безапелационен е Ейдън.

По думите му хората са в голяма суматоха - презапасяват се с какви ли не артикули, а нервността се е прахвърлила и в обществените мрежи. Много от приятелите му са без работа.

“Трудно е. Хората нямат никакви приходи и е ужасно, тъй като не знаеш какъв брой ще продължи това и дали няма да докара до банкрути. Единствените обекти, които работят са магазините и аптеките. Държавата въпреки всичко отпуска помощ за засегнатите от епидемията - отпуска средства за всички в туристическата промишленост, ресторантьорството, хотелиерството. Правителството прави нужното и помага”, изясни още Ейдън.

В момента в страната важи “частична карантина”. Работят единствено обекти от първа нужда. Има и сериозна санкция за неспазване на карантината - 3000 евро, в случай че управляващите те заловен в крачка.

Какво показа пред Фрог Нюз и Марике Оранхе от Нидерланди ТУК.

Коментарът взе Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР