Засегнат е международния авторитет на страната ни, заради факта, че

...
Засегнат е международния авторитет на страната ни, заради факта, че
Коментари Харесай

След арестите в ГДБОП прокуратурата заговори, че е засегнат авторитета на България

”Засегнат е интернационалния престиж на страната ни, поради обстоятелството, че обвинените лица са осъществявали контакт с непознати служби. В резултат на незаконната активност са били провалени редица производства в страната и чужбина, поради даване предварителна информация за следствия ”.
Това сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева. Тя дружно с наблюдаващият прокурор Георги Николов и шефът на Дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи Стефан Банков дадоха брифинг във връзка неутрализирането на Организираната незаконна група с присъединяване на управителни чиновници в ГДБОП.

Очаква се прокуратурата да изиска непрекъснат арест за двамата висши антимафиоти Кирил Ванков и Цветан Панков, предава Българска национална телевизия.

Досъдебното произвеждане е проведено през май тази година във връзка подадена информация от Дирекция " Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи в Специализирана прокуратура.

Нашата работа беше извънредно сложна, тъй като лицата познават работата ни и контактуваха с нас и наши чиновници, което затрудняваше работата ни. Единият създаваше проблеми на незаконния свят, другият се срещаше с тях и искаше парите, сподели Стефан Банков

Според обвиняването, против възнаграждение, те са покровителствали незаконни групи за трафик и разпространяване на опиати. Постоянен арест ще се желае и за тяхна подчинена, упрекната, че е била взаимозависимост с наркобандите.

В групата има и четвърти разследван. Той не е чиновник на Министерство на вътрешните работи, представял се е като помощник на ДЕА - американската работа за битка с опиатите и е имал подправена карта на Международна полицейска асоциация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР