Засега всички опити на европейско ниво административни мерки за овладяване

...
Засега всички опити на европейско ниво административни мерки за овладяване
Коментари Харесай

Яна Иванова: Не е реалистично да очакваме намаление на цените на храните

Засега всички опити на европейско равнище административни ограничения за преодоляване на инфлацията, не са дали някакъв по-отчетлив резултат. Това сподели в обедния блок " Добър ден, България “ на " Фокус “ Яна Иванова – ръководител на съдружие " Храни и питиета “. " Развиваме се в свободен пазар и е мъчно с изкуствени принадлежности да се въздейства на цените. Очакваме да забележим конкретиката от държавното управление, тъй като сигналите са леко спорни. Беше казано, че ще се работи по написване на формулировка на нелоялни търговски практики. Но за нас това е необичайно, тъй като има такава формулировка, има в Закона изброено какво е нелоялна комерсиална процедура. Беше допълнен Законът предходната година, особено тази глава с Директивата за нелоялна комерсиална процедура на Европейски Съюз. Така че не ми е ясно какво още се написа, какво се планува и какво има поради държавното управление. Затова е мъчно е да се каже какъв би бил резултатът от вероятно това, което те оферират “.

Миналата седмица срещата в Министерство на земеделието беше във връзка желанието на Министерството да се разгласят критерии за национално представителни организации в региона на земеделието, добави Иванова. " За земеделието такава наредба липсва. Това, което ни осведоми в петък министърът е, че се работи по основаването на такава разпоредба, с която да се вкарат критерии за национално представителна организация, надяваме се единствено в региона на земеделието “.

Реалистично инфлацията на всички места спада, само че понижаване на инфлация значи понижаване растежа на цените, само че на никое място в Европа към момента не се следи понижаване на цените, съобщи Иванова. " За мен е нереалистично да се чакат сходни неща. Имаме да вземем за пример много огромно нарастване на минималната работна заплата и това се отразява в перо " Труд “, тъй като работодателите са длъжни да компенсират своите служащи. Не може да се чака внезапно поевтиняване на храните, само че мисля, че процесът на прекъсване на повишаване стартира да е реалност и в случай че човек обективно огледа на нещата, би трябвало да признае, че от януари има задържане на цените “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР