Засега няма никакви официални коментари за смъртта на Алексей Навални

...
Засега няма никакви официални коментари за смъртта на Алексей Навални
Коментари Харесай

Митрофанова: Нямаме никакъв интерес от смъртта на Алексей Навални

" Засега няма никакви публични мнения за гибелта на Алексей Навални – нито какво се е случило, нито за какво, по тази причина не можем да разясняваме. Можем да кажем, че всичко, което е имало досега, са единствено евтини спекулации по въпроса. " Това коментира посланикът на Руската федерация в България Н. Пр. Елеонора Митрофанова.

По думите й, Навални е бил съществено охраняван. " Изобщо нямаме никакъв интерес от гибелта му ", безапелационна е Митрофанова.

По мотив обвиняванията, отправени от брачната половинка на съветския опозиционен водач – Юлия Навалная, която във видеообръщение непосредствено упрекна за гибелта на Алексей Навални президентът Владимир Путин, Митрофанова съобщи, че Навални е бил сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, както и брачната половинка му. " Ако забелязахте, 10 минути след гибелта му, тя към този момент е обвинила нашия президент в това, че той бил умъртвил Навални. Разбирате, че това не може да се прави, когато няма никакви данни ", акцентира тя.

Митрофанова означи и че е доста скръбен фактът, че не се съблюдава съглашението сред България и Русия за запазване на взаимните монументи на просвета и история.

Тази заран пред Столичната община жители стачкуваха поради разрешението, обещано от кмета Васил Терзиев на съветското посолство да празнува публично през днешния ден Деня на руската войска на „ Паметника-костница “ в жк. „ Лозенец “. Недоволните скандираха " Вън Русия от България ", " Вън Митрофанова и съветските сътрудници от България ", " Русия е империя на злото ".

По-рано тази заран съветниците от ПП-ДБ-Спаси София също излязоха с декларация и приканиха кмета Васил Терзиев " да наложи възбрана на този успех на гибелта, наименуван честване на „ Деня на бранителите на отечеството “ или ден на руската войска ".

От началото на войната на Русия в Украйна Москва дефинира България като " неприятелска страна ", съобщи през днешния ден.бг.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР