Засега коалицията изглежда крехка, но може да се окажат жилави.

...
Засега коалицията изглежда крехка, но може да се окажат жилави.
Коментари Харесай

Димитър Ганев:Рано е да се говори за предсрочни парламентарни избори

Засега обединението наподобява нежна, само че може да се окажат жилави. Рано е да се приказва за предварителни парламентарни избори. Дестабилизация на кабинета ще стартира, когато стартират да се натрупат негативи. Това сподели политологът Димитър Ганев в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Когато началната поддръжка ерозира и изгубят доверието обособените съдружни сътрудници ще стартират да се дистанцират от ръководството, счита той. Според него „ Демократична България " ще бъде от първите отделили се. Този парламент може да роди нова настройка, сподели още той.

В момента обаче нито съдружните сътрудници, нито опозицията в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи биха постигнали по-добри резултати при нови избори. „ Този парламент има политически сили и жизнеспособност да роди и нова настройка, тъй че предварителни парламентарни избори ми наподобява като далечна догадка ", съобщи Ганев.

Според него, в случай че Радев не реагира не се разграничи от държавното управление, той също ще понесе негативи. По думите му държавното управление ще понесе негативи и отдръпване на публично доверие при възможен непрестанен спор сред институциите.

Социологът Първан Симеонов уточни, че съдружното държавно управление е мъчно основано и ръководи след наслагване на рецесии, а не липсват и вътрешни такива.

Искрите, които се виждат сред президента и премиера са естествени, предстоящ, предвидими, планувани и в известна степен дават пространство и на двете страни, съобщи Симеонов. И даде образец: „ По проблем с Македония президентът държи очевидно по-твърда позиция, насочена към историята, към правата на самоопределящите се като българи в модерна Северна Македония. Премиерът Петков от по-прагматичната, по-бизнес насочена линя, обвързвана със съдействие. Между тези две линии се основава пространство за маневриране, което от време на време е късмет, макар че наподобява като несъгласие ", добави той.

Според Симеонов би трябвало да свикнем с новия жанр на реформаторското ръководство. „ Съвсем обикновено е при тази настройка на силите то да среща рецензия отвред. Затова би трябвало да свикнем с новия жанр първо. Този жанр ми наподобява доста по-диалогичен ", счита социологът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР