Заседналият начин на живот и неправилното хранене могат да доведат

...
Заседналият начин на живот и неправилното хранене могат да доведат
Коментари Харесай

С тези лекове ще забравите за запушените артерии

Заседналият метод на живот и неправилното хранене могат да доведат до задръстване на артериите. За да подобрите здравето и благосъстоянието си, е значимо да спортувате и да спазвате разпоредбите на здравословна и уравновесена диета.

С придвижване на възрастта артериите се покриват с плака, която се наслагва по вътрешните им стени и затова те губят своята разтегливост.

Следните фактори могат да повлияят на появяването на този сериозен здравословен проблем:
тютюнопушене високи равнища на холестерол и триглицериди високо кръвно налягане затънал метод на живот затлъстяване диабет стрес консумация на храни с високо наличие на наситени мазнини и холестерол приемственост
Сериозни опасности за здравето

Запушването на артериите е здравословен проблем, който се развива последователно, само че може да има доста съществени последствия. В последна сметка всичко може да докара до ангина пекторис или инфаркт.

Ето за какво е значимо да избягвате рисковите фактори и постоянно да пиете някой от следните лечебни сокове и чайове, които ще оказват помощ за естественото изчистване на артериите.

Бял глог

Това растение се употребява от епохи за отбрана на сърцето и артериите. Поради високото си наличие на флавоноиди и минерали в състава си, белият глог оказва помощ за разширение на коронарните артерии и за възстановяване на кръвообращението като цяло.

Затова постоянно се предлага за лекуване на тахикардия, аритмии, мигрена и високо кръвно налягане.

Освен това има леко успокоително свойство, което оказва помощ за усмиряване на нервната система и битка с безсънието. Приемайте тази билка под формата на чай.

Лайка

Лайката е известна със способността си да успокоява нервната система и да усъвършенства храносмилането. Но също така тя се бори с възпалението, което спомага за възстановяване на кръвообращението, намаление на високото кръвно налягане и филтриране на артериите.

Целина

Целината е богата на витамини А, С и Е, както и на минерали като цинк и селен, които оказват помощ за възстановяване на здравето на кръвоносната система. 

Тя е една от най-хубавите детоксикиращи храни, защото оказва помощ за изхвърляне на токсините и непотребните течности и даже има слабителни свойства. Консумирайте я под формата на сок. Може да го съчетаете с плодове като ябълка, круша и ананас.

Круша
Доказано най-хубавите домашни илачи при разширени вени
Разширените вени на краката е патологично травмиране на вените на долните крака. Развива се вследствие на нескончаем застой на кр...

Крушата оказва помощ за контролиране на кръвното налягане. Високото наличие на калий в нея уголемява артериите и кръвоносните съдове, предотвратява образуването на кръвни съсиреци и усъвършенства сърдечно-съдовата функционалност.

Приемайте я под формата на сок.

Ананас

Ананасът работи по същия метод като крушата, тъй като е богат на калий и оказва помощ за управление на кръвното налягане. Освен това той е потребен в битката със затлъстяването, защото предизвиква последователното намаляване.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент! При съществуването на здравословен проблем се консултирайте с доктор!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР