Заседанията на 49-ия парламент от септември ще са в зала

...
Заседанията на 49-ия парламент от септември ще са в зала
Коментари Харесай

От септември депутатите се връщат да заседават в бившия Партиен дом

Заседанията на 49-ия парламент от септември ще са в зала „ Св. София “ в някогашния Партиен дом, защото стартира огромен ремонт на постройката на пл. „ Народно заседание “. Това стана ясно от думите на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, който дружно с представители на администрацията сподели пред медиите по какъв начин ще бъдат разпределени местата в пленарната зала. По думите на Желязков обновяването на актуалната постройка на Народно събрание ще отнеме най-малко 3 година

Официално е задвижена процедурата по преместването на Народното събрание в Партийния дом, което се чака да се случи на 1 септември. След като при предходния опит публицистите бяха затворени в приземния етаж, без достъп до депутатите, този път е открито решение, което би трябвало да даде повече опция на публицистите да беседват с народните представители.

Представителите на медиите няма да бъдат затворени в " подземието " на първия етаж, пространствата им за работа към този момент ще са на втория. Те ще имат достъп до единствения вход на депутатите и в помещението пред пленарната зала. Предстои премахването на чиповете, които в този момент спираха свободното придвижване в асансьорите. А една от залите в някогашния Партиен дом ще стане конферентна - за конференции, брифинги и съвещания на групите. 

„ Традиционната постройка на Народното събрание се нуждае от сериозен ремонт поради инфраструктурата – проблеми има с отоплителната апаратура и канализацията. Това са невидими проблеми, само че те могат да бъдат предпоставки да не се работи обикновено още през зимния интервал. Има приключване на фреон, има огромни загуби на вода, би трябвало да се направи проучване и сериозна реорганизация на отоплителната система “, изясни ръководителят на Народно събрание.
По думите най-належащ е ремонтът на покрива " При всяко състояние 49-ото Народно събрание ще работи тук ", добави той.

Необходимостта от смяната срещала разбирането на всички парламентарни групи като се изключи „ ИТН “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР