Заседанието на Комисията по бюджет и финанси беше отменено поради

...
Заседанието на Комисията по бюджет и финанси беше отменено поради
Коментари Харесай

Бюджетната комисия отмени заседанието си заради липса на кворум


Заседанието на Комисията по бюджет и финанси беше анулирано заради липса на кворум. Депутатите на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи не участваха на съвещанието.

Председателят на комисията Йордан Цонев разгласи, че не знае каква е повода сътрудниците му от Движение за права и свободи, както и депутатите от ГЕРБ-СДС да липсват през днешния ден, само че увери, че ще насрочи ново съвещание. Министърът на финансите Асен Василев също не присъстваше, само че е изразил подготвеност да бъде в зала по-късно, защото е на КГПП " Капитан Андреево " с еврокомисаря по финансова непоклатимост Марейд Макгинес.

Депутатите трябваше да гласоподават на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане. С препоръчаните промени се вкарва Директива на Европейски Съюз като задачата е да се изравни облагането на интернационалните корпорации с подразделения в разнообразни страни от Европейски Съюз. Със законопроекта се предлага и въвеждане на световен най-малък корпоративен налог от 15%.

Народните представители трябваше да гласоподават и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за локалните налози и такси. С препоръчаните промени се предлага прецизиране на наредбите, свързани с прилагане на данъчни облекчения за здания, получили документи с клас на енергопотребление, както и размерът на налога върху недвижимите парцели да може да се диференцира по обитаеми места и други.

Депутатите трябваше да гласоподават и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за налог върху добавената стойност. С измененията се предлага опазване на нулевата ставка на Данък добавена стойност върху хляба и брашното доникъде на 2024г., само че и също така опазване на понижената ставка за Данък добавена стойност за ресторантьорите. Със законопроекта се предлага получателят по доставка да не заплаща цената й в случай че доставчикът не издаде касова записка.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР