Заседание на съвета за равноправие между половете в Скупщината на

...
Заседание на съвета за равноправие между половете в Скупщината на
Коментари Харесай

Александър Вучич: Фашизмът няма бъдеще в Сърбия

Заседание на съвета за пълноправие сред половете в Скупщината на Белград бе прекратено през вчерашния ден откакто водачи на Съюза за Сърбия се пробваха принудително да влязат в постройката, оповестява в. "Вечерне новости ".

Жените, които работят в градската администрация, с жива стена попречиха на водачи на опозиционния Съюз за Сърбия принудително да нахлуят в постройката, в която се намира кметът на сръбската столица, пишат изданията. На две дами им прилоша по време на опитите на представители на Съюза за Сърбия да влязат в постройката на кметството и те бяха откарани в болница, оповестява в. "Политика ".

Една от дамите е на 69 години и е с хипертонична рецесия, а другата - на 61 години, е била откарана в болница поради болки в гърдите. Президентът на Сърбия Александър Вучич посочи през днешния ден във връзка нахлуването на водача на "Двери " Бошко Обрадович и негови последователи в Скупщината на град Белград, че "фашизмът няма бъдеще в Сърбия ".

Вучич сподели, че водачите на опозицията, колкото е по-малка известността им и колкото по-малко хора са подготвени да ги следват, стават все по-истерични и пристъпват към все по-насилствени способи, написа "Вечерне новости ". В изключително послание към публицисти Вучич сподели, че страната има механизми да предотврати това в бъдеще.

По мотив изказванията на водачи на опозицията, че в събота, 6 април, ще стачкуват пред телевизия Пинк, Вучич сподели, че няма да им бъде разрешено да нахлуят в тази телевизия и насилието няма да бъде позволено.

Вестник "Политика " оповестява, че сръбският вицепремиер и ръководител на координационния орган за полово пълноправие Зорана Михайлович е подкрепила реакцията на дамите, работещи в кметството. Нела Кобурович от председателството на Сръбската прогресивна партия съобщи във връзка опита за принудително навлизане на Бошко Обрадович и градските съветници от Съюза за Сърбия в Скупщината на града, че "жените в Сърбия уверено са споделили стоп на насилието и фашизма ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР