"Заседание на НС можеше да има, ако самото Народно събрание

...
"Заседание на НС можеше да има, ако самото Народно събрание
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Всички говориха за съдебна реформа, но нещата не се случиха

"Заседание на Народно събрание можеше да има, в случай че самото Народно заседание беше взело решение за това в късните часове на петък вечерта. Все отново нямаше да има нарушаване на Конституцията, в случай че през днешния ден Ива Митева беше свикала изключително съвещание. Според мен ръководителят на Народното събрание трябваше да свика изключително съвещание във вторник, с цел да не избива напрежението през медиите ".

Това сподели в предаването "Лице в лице " по bTV преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова във връзка последния скандал и отхвърли на ръководителя на Народното събрание Ива Митева да свика изключително съвещание на Народното събрание, на което да се гледа отнемането на Бюрото за отбрана на очевидци от основния прокурор.

"Всички парламентарни групи приказваха за правосъдна промяна, само че нещата не се случиха. Изслушваха се главно служебни министри, комисиите бяха основани късно, гласоподаваха се взаимоизключващи се неща. Всички парламентарни партии споделяха - желаеме правосъдна промяна, само че в случай че имаме болшинство. Всички бяха съпротива на служебното държавно управление и правиха само парламентарен надзор над служебното държавно управление, тъй като това е елементарно ", сподели още тя.

"Президентът би трябвало да разпусне Народно събрание на 1-ти, в случай че не броим изборния ден. Ако го броим, президентът би трябвало да разпусне Народно събрание на 16-ти. Днес стана ясно, че президентът ще издаде два указа - първият е за новото служебно държавно управление и вторият е за разформироване на Народно събрание и насрочване на парламентарните избори на 14 ноември. Доста от решенията на това Народно събрание са на ръба на Конституцията и не би трябвало да толерираме сходно законодателство. Надявам се, че след третите избори ще има развръзка и игрите с Конституцията ще приключат ", безапелационна бе доцент Киселова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР