Зарнел Хюджис донесе второ злато за Великобритания на Европейското първенство

...
Зарнел Хюджис донесе второ злато за Великобритания на Европейското първенство
Коментари Харесай

Зарнел Хюджес и Тийс Прескод бяха най-бързи на 100 метра при мъжете

Зарнел Хюджис донесе второ злато за Англия на Европейското състезание по лека атлетика в Берлин (Германия).

 Дина Ейшър-Смит сграбчи златото на 100 метра на Европейското в Берлин
Дина Ейшър-Смит сграбчи златото на 100 метра на Европейското в Берлин

Британката надбяга безапелационно Джина Люкенкемпер и Дафне Схипърс

Роденият на остров Ангиля спринтьор изпревари единствено с 1 стотна своя съотечественик Тийс Прескод, финиширайки с време 9.95 секунди. Хюджис започва добре, разви прелестно бягането си, само че набралия скорост в края Прескод го задмина... незабавно след финалната линия.

Бронзът отпътува за Турция. Джак Али Харви, който е в Ямайка спря хронометъра на 10.01 секунди. Той съумя в последните метри да излъже конкуренцията за бронзовия орден.

Задачата на британците беше улеснена от отказването в последния миг на французина Джими Вико, който беше най-бърз на полуфинала с 9.97 секунди. Минути преди финалното тичане беше обявено, че той няма да започва, с което коридорът му остана празен.

Хюджес и Вико са водачи на Европейската класация за 2018 година с 9.91 секунди. Зрелището, което се очакваше, по този начин и не се състоя.

В дисциплината участваха двама българи. Денис Димитров зае 21-во място в сериите с 10.45 секунди, а Петър Пеев остана предпоследен, 38-ми с 10.75 секунди. В предварителните серии не стартираха 12-те най-хубави.

 Снимка 372322
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР