Заразяването с води до значително понижаване на концентрацията на витамин

...
Заразяването с води до значително понижаване на концентрацията на витамин
Коментари Харесай

Коронавирусът рязко сваля нивата на витамин А в организма

Заразяването с води до доста намаление на концентрацията на витамин А в човешкия организъм, откриха турски медици. Публикация по тематиката има в електронната библиотека medRxiv, написа.
Молекулите на упоменатия витамин са от значително значение при синтезирането на противовирусните белтъчни молекули - интерфероните. " Нашите наблюдения демонстрираха, че концентрацията на ретинол е била извънредно ниска при пациенти с тежка форма на COVID-19. А това се е отразило отрицателно върху производството на интерферони от първи вид. При тази констатация е неотложно да се ползват високи дози витамин А, а също по този начин и на препарати, възпрепятстващи разлагането на ретинола за битка с ковид ", пишат турските медици.
 Откриха нова разновидност на английския вид на ковид Откриха нова разновидност на английския вид на ковид
Управлението по запазване на публичното здраве във Англия заяви, че е открита разновидност на „ английския ” вид на...
Техният екип под управлението на Озгюр Аслан, професор от Медицинския университет на Турция в Анкара, разкри още една взаимозависимост. Много от нарушаванията в работата на организма, обичайно свързани с острите форми на COVID-19, доста си наподобяват с следствията от хронически дефицит на витамин А. Екипът събрал кръвни проби от 23 здрави поданици на Турция и на 27 пациенти на университетска болница, страдащи от извънредно тежка форма на Ковид-19 в реанимациите. Сравнявайки състава им, проф. Аслан и сътрудниците му открили, че концентрацията на ретинол в организма на тежко заболелите била извънредно ниска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР