Заразените скочиха с 4 пъти за седмица Сертификатът за ваксинация трябва

...
Заразените скочиха с 4 пъти за седмица
Сертификатът за ваксинация трябва
Коментари Харесай

Искат задължителна ваксина срещу COVID-19 и в Турция

Заразените скочиха с 4 пъти за седмица

Сертификатът за имунизация би трябвало да стане наложителен за заведения за хранене на закрито, кафенета, нощни клубове, фитнес зали, кина, концерти или места за сватби от 1 септември. Това съобщи ръководителят на турската ресторантьорска и развлекателна асоциация (TURYID) Кая Демирер.

Турция претърпява огромен растеж на инфекциите с COVID-19.

Демирер акцентира, че новата вълна на пандемията е неизбежна и тя се усеща все по-осезаемо към този момент и в Турция, заради бързо разпространяващия се Делта вид.

Новите случаи през вчерашния ден скочиха до 16 809, повече от 4 пъти за три седмици, съгласно данни на здравното министерство.

Инфекциите доближиха дневен връх над 60 000 по време на предната вълна през април-май. След това те паднаха до 4 418 на 4 юли. Специалисти предизвестяват, че това повишаване на случаите към момента не отразява следствията от отминалия Курбан байрам, към който имаше девет почивни дни и милиони турци пътуваха до родните си места или отидоха на отмора в курортите на страната. Така, че анализатори плануват още идната седмица наново удвояване на Covid-19 случаите.

Въпреки това, за разлика от предишните талази на пандемията, смъртните случаи и хоспитализациите не са нарастнали, с помощта на всеобщата имунизация. От здравното министерство означиха, че приетите в болница са най-вече младежи които не са имунизирани.

63 нови смъртни случая също бяха регистрирани в понеделник, като жертвите на пандемията доближиха 51 хиляди души в Турция.

До момента са имунизирани с две или три дози, 28 на 100 от популацията. В медиите тече солидна акция по увещание на обществеността от изгодата и безвредността на имунизациите.

Демирер съобщи, че бизнесът търси правилник, който да им разреши едностранно да изпратят чиновниците, които не са получили две дози в наложителен неплатен отпуск до по-късна дата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР