Заради високите сметки за ток в Стара Загора заменят част

...
Заради високите сметки за ток в Стара Загора заменят част
Коментари Харесай

Заради високите сметки за ток в Стара Загора заменят част от тролейбусния транспорт с автобуси

Заради високите сметки за ток в Стара Загора заменят част от тролейбусния превоз с рейсове, заяви Радио Стара Загора.

От през днешния ден е прекратено краткотрайно и обслужването на една от тролейбусните линии, по която има дублиращ транспорт. Чрез ограниченията общинското транспортно сдружение се надява да направи икономии и да компенсира скока в цените на тока. От 2 600 км тролейбусна линия в делнични дни с рейсове общинската фирма-превозвач ще обслужва 400 км, заяви шефът на сдружението Георги Станчев.

Колко на брой тролейбуси са сменени с рейсове: " В момента е по-рентабилно на сдружението да извършва курсовете с рейс на дизелово гориво, в сравнение с електрическа енергия ". Четири пъти по-високи сметки за ток съпоставено със същия интервал на предходната зима заплаща в този момент общинската фирма-превозвач, заяви още шефът Станчев:

" За месец декември заплатих фактура на стойност 112 хиляди лв.. Предходният месец ноември сдружението заплати 84 хиляди лв., в действителност разчитахме, че токът ще бъде почти подобен на ноември, само че за жалост сдружението заплати 112 хиляди лв. към месец декември ". Мерките за икономии са краткотрайни, само че не е ясно докога ще са в действие.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР