Заради това, че е бил незаконно обвинен в четири престъпления

...
Заради това, че е бил незаконно обвинен в четири престъпления
Коментари Харесай

Бившият кмет на Видин Герго Гергов осъди прокуратурата

Заради това, че е бил нелегално упрекнат в четири закононарушения прокуратурата да заплати 83 хиляди лв. на някогашния кмет на Видин Герго Гергов , отсъди Окръжен съд- Монтана. Припомняме, че три от повдигнатите обвинявания против Герго Гергов са от 2014 година и едно- от 2016 година Важното в тази ситуация е справедливостта, истината и изводите, които Видин и жителите може да създадат, разяснява Герго Гергов

" Радвам се, че най-после истината спечелва и за мен значимото е, че всички тези неща, които през годините се говореха, най- най-после получиха своя отговор. Четирите обвинявания са потвърдени, че са противозаконни още през 2016 година " - разяснява за Радио ВИДИН  Герго Гергов решението на Окръжен съд- Монтана.
Припомняме, че той беше в края на юли 2014 година след акция на ДАНС, поради подозрения, че е ощетил Общината при сключването на контракт за доставка на храни за детските градини. Срещу Гергов са повдигнати и обвинявания поради открити в дома му антични монети и патрони, за които няма позволение. За 10 месеца е отхвърлен от служба, поради следствие против него, а през юни 2015 година е възобновен. През 2016 година му е повдигнато обвиняване за закононарушение против стопанството. Взета му е мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 30 хиляди лв., след което е изменена на 10 хиляди лв.. През април  2016 г.  воденото против него наказателно произвеждане за закононарушение по работа и нелегално притежавани муниции е прекъснато, а  през ноември същата година е било прекъснато и наказателното произвеждане за закононарушение против стопанството. Той е оневинен от Окръжен съд – Видин и по делото за нелегално държане на археологически обекти, като присъдата е потвърдена  от Апелативния съд. 
Герго Гергов е внесъл иск за 200 000 лв. за нанесени му вреди от дейностите на прокуратурата, които са довели до огромен психологичен стрес, влошили са здравословното му положение и са уронили достолепието и престижа му в общината и цялата страна. 

Решението на съда в Монтана предстои на обжалване пред Апелативния съд в София. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР