Заради техническа повреда спира в Локорско, а не защото чули

...
Заради техническа повреда спира в Локорско, а не защото чули
Коментари Харесай

Четири пъти полицаи спирали буса ковчег с мигрантите от Локорско

Заради техническа щета стопира в Локорско, а не тъй като чули виковете им за помощ
Четири пъти е спиран за полицейска инспекция от границата до София бусът ковчег, в който бяха открити 18 починали мигранти край Локорски. Това разказаха оцелелите афганистанци пред Нова тв.

Мигрантите се срещнали и събрали в Истанбул. Крайната им дестинация била Германия.

Минали са през оградата на границата със стълба, това им лишило към 1 час. В този миг никой не ги е засякъл, само че служителите на реда ги прихващат по-късно на наша територия, когато навигаторите ги водят през един мъчно наличен терен, с цел да ги качат на буса. Прихванали са ги, само че те съумяват да ги скрият.

Българските трафиканти на 3 пъти се пробват да ги качат на въпросния бус, който на три пъти се поврежда. И поради такава техническа щета той стопира в Локорско.

Този тайник е бил по този начин изолиран и облицован, че да не се чуват звуците от вътрешната страна на открито. Имало е 4 полицейски инспекции от границата до София. Те са чували служителите на реда по какъв начин чукат по дъските, само че тях никой не ги е чувал, когато са крещели, разказали афганистанците пред Нова тв.

Задържани са каналджиите по цялата верига - шестима души, единият от които някогашен граничен служител на реда, който бе екстрадиран от Гърция.

Мигрантите са настанени в София, бяха в Бусманци, изчакват документите си и никой от тях няма желание да остане в България. Но са признателни за грижите, тъй като са били в действителност на косъм от гибелта, трима са били в кома.

Беше като един железен ковчег, от горната страна имаше дъски. В момента, в който се отвори вратата, се хвърлихме на открито, имахме възприятието, че това са последните ни мигове, отива си живота ни, описаха оживелите афганистанци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР