Заради сериозни разминавания по фундаментални въпроси няма да отиде

...
Заради сериозни разминавания по фундаментални въпроси  няма да отиде
Коментари Харесай

Възраждане отказа да отиде на срещата с проф. Габровски

Заради съществени разминавания по фундаментални въпроси " " няма да отиде на срещата с проф., претендент за министър-председател на ГЕРБ-СДС. Това разгласи по време на брифинг в Народното събрание водачът на партията.

Костадинов уточни, че измежду тези фундаментални въпроси са референдумът за участието ни в Еврозоната и приемането на еврото, закупуването на нови осем изтребителя F-16, даване на българско въоръжение гратис на Украйна и вкарването на американско нуклеарно гориво.

Ако ние имаме разминаване по такива крупни въпроси, няма какво да приказваме по другите. Ще му пратя необорим отвод и няма да отидем на тази среща, изясни Костадинов.

,,Единственото държавно управление, което ще подкрепим, е държавно управление с мандат на " ". Ние сме подготвени с план за кабинет и желаеме третия мандат за нас'', сподели в отговор на въпрос за третия мандат. 

Поводът за конференцията са предлаганите от " " промени в Закона за предучилищното и учебното обучение, които са били разисквани от отрасловата комисия по обучение в Народното събрание. Костадинов означи, че всички техни оферти са били посрещнати с утвърждение от страна на синдикатите и учителите, само че предстоящо, по думите му, са срещнали опозиция от страна на неправителствени организации.

Ивайло Папов посочи, че от " " упорстват учениците сред втори и четвърти клас, в случай че не покриват просветителните компетентности, да остават да повтарят, тъй като се е основала заплаха детето да отиде в пети клас и да не може да чете и да написа.

Другото нещо, което ние предложихме, е мандатността на шефовете и, за жалост, то се оказа най-големият препъникамък по време на разискванията в просветителната комисия, разяснява депутатът.

От " " упорстват за атестирането на учителите. По думите на Папов то сега се прави проформа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР