Заради рязкото увеличаване на броя на заразените с в Германия,

...
Заради рязкото увеличаване на броя на заразените с в Германия,
Коментари Харесай

Ангела Меркел обяви нови мерки срещу коронавируса в Германия

Заради внезапното увеличение на броя на инфектираните с в Германия, канцлерът Ангела Меркел и кметовете на огромните градове взеха решение да вкарат нови ограничения. Те включват ограничение работата на заведенията и потребление на армията, заяви АРД, представен от БГНЕС.
Въоръжените сили и институтът „ Роберт Кох ” да изпращат специалисти в огнищата на болест от ковид, взеха решение Ангела Меркел и кметовете на единадесетте най-големи немски градове. Подкрепата е потребна и нужна, в случай че за седем дни бъдат регистрирани повече от 35 новозаразени на 100 000 поданици. Ако по-късно тези стойности се покачат до 50 новозаразени, градовете би трябвало да вкарат и по-обширни ограничавания. Това включва, да вземем за пример, условието за носене на маска на обществени места, в случай че там не може да се поддържа нужната отдалеченост. Предвидени са също ограничавания за работата на заведенията и ограничавания за продажба на алкохол, както и спомагателни ограничавания за броя на участниците в събития и частни тържества.
 Опасен скок в Германия - над 4 000 нови инфектирани за 24 часа Опасен скок в Германия - над 4 000 нови инфектирани за 24 часа
Германия претърпява „ рисков скок “ на новите случаи на Covid-19. Това съобщи здравният министър на страната Йенс Шпан в четвър...
„ Наясно съм, че ограниченията, които са нужни в този момент, предизвикват болежка ”, сподели канцлерът след видеоразговора с кметовете. Например, възбраната за работа на заведенията ще ги обиден съществено, а те към този момент изпитва компликации. А ограничението на сватби и други тържества визира надълбоко персоналния живот на хората, само че главният приоритет е, в случай че е допустимо, да не се стига до блокиране на икономическия и обществения живот, както се случи напролет ", съобщи немският канцлер.
Меркел прикани по-специално младежите да одобряват съществено разпоредбите против ковид и да помислят за това, което е значимо - здравето на личното семейство или опциите за образование, които обаче зависят от мощната стопанска система. „ Всичко ще се върне: купони, излизане, занимания без корона–правила ”, сподели канцлерът. " Сега обаче е належащо да се носят маски, да се съблюдава отдалеченост, да се употребява приложението „ Corona ” и да се проветрява постоянно ", добави тя.
Работата на администрацията би трябвало да бъде реорганизирана по този начин, че да могат да се управлява осъществяването на рестриктивните мерки. Ако увеличението на броя на инфекциите в огнищата не спре до 10 дни най-късно, спомагателните ограничавания са неизбежни.
По информация на „ Дойче веле ”, ограниченията за Берлин влизат в действие от тази нощ. От 00:00 часа на 10 октомври се не разрешава продажбата на алкохол на територията на Берлин, а заведенията за хранене и питейните заведения би трябвало да затворят не по-късно от 23:00 часа. Няколко притежатели на питейни заведения към този момент подадоха тъжба в градския парламентарен съд против това предписание на локалните управляващи. Мерките включват също възбрана на едно място да се събират повече от 10 индивида.
 Крути ограничения против ковид в Германия - на прицел са немските депутати Крути ограничения против ковид в Германия - на прицел са немските депутати
Германският парламент задължи политиците да носят маски, защото случаите на COVID-19 в немската столица порастват. Понастоящем четири...
По време на конференция кметът на Берлин Михаел Мюлер акцентира, че разпространяването на ковид в Германия напролет е било спряно само с помощта на бързите и радикални ограничения за ограничение на контактите сред хората. 
Пресконференцията мина на фона на стачката в публичния превоз в Берлин. Днес в немската столица не работи метрото и не се движат рейсовете и трамваите. Вследствие на това градските електрички бяха претъпкани. Изданието акцентира, че Мюлер не е дал отговор на въпроса, до каква степен уместни са сходни стачки на публичния превоз в изискванията на пандемия. Берлинската клиника „ Шарите ” е почнала подготовка за втора вълна на пандемията. Болницата е била принудена да редуцира броя на плановите интервенции, с цел да освободи запас за предстоящите пациенти с COVID-19. Заради растежа на инфектираните с ковид Берлин е включен в листата на зоните с нараснал риск.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР