Заради ремонтите в Пловдив транспортните фирми искат лятното разписание да

...
Заради ремонтите в Пловдив транспортните фирми искат лятното разписание да
Коментари Харесай

Заради ремонтите в Пловдив транспортните фирми искат лятното разписание да остане до зимата

Заради ремонтите в Пловдив транспортните компании желаят лятното разписание да остане до зимата. Частните превозвачи, които оперират по линиите на градския превоз в Пловдив, се оплакват, че не им доближават водачи, а и разкопаните улици в града пречат на спазването на разписанието на автобусите.

От 1 юли до 14 септември в града се движат сведен брой рейсове – 193. От 15-ти сепетмври градските линии би трябвало да се добавят с още 35 автобуса. От общината са безапелационни, че решението на Общинския съвет е наложително да се извърши.

Утре в локалната администрация ще се организира среща с превозвачите. На нея ще бъде разисквана готовността за прекосяване към постоянно разписание от началото на новата образователна година. Ще се разяснява и опцията за смяна на транспортната скица по някои от най-натоварените улици, поради пътните поправки.

„ Който не съблюдава договорите с общината, му се постановат санкции и не му се изплаща цялостната дотация “, безапелационен е зам.-кметът по превоз Тодор Чонов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР