Заради протест на превозвачите до 17:00 часа няма да се

...
Заради протест на превозвачите до 17:00 часа няма да се
Коментари Харесай

Протести спират автобусните линии между Кюстендил и София

Заради митинг на превозвачите до 17:00 часа няма да се извършват автобусните транспорти по линията Кюстендил – София и назад . Конфедерацията на автобусните превозвачи е изпратила писмо до кмета на община Кюстендил, с което са уведомили oбщината, че поради оповестените протестни дейности от страна на синдикалните транспортни служащи и браншовите организации в превоза стопира обслужването на  автобусните линии от Кюстендил за София, изпълнявани от " Юнион Ивкони ".

Протестите са поради тежката икономическа обстановка , в която са изпаднали превозвачите и невъзможността да обслужват маршрутните написания. Причините са високите цени на горивата, невъзможността да се изплащат заплатите на сектора, неналичието на субсидиране на слабонаселените места и разширение на обсега и нарастването на тол-системата.

От 10:00 до 12:00 часа се преустановяват всички автобусни транспорти на територията на община Дупница. Фирмите, които обслужват транспортните пакети от квотата на община Дупница, ще се включат в 10:00 часа, като дотогава ще извършват курсовете си по разписание. Причината за по-късното включване са матурите, като превозвачите не желаят да основават проблеми на учениците и родителите им. До 12:00 часа се преустановяват курсовете по междуградските и междуселските транспортни схеми, след което придвижването ще бъде възобновено по разписание.

" Протестните дейности са по отношение на тежката икономическа обстановка, в която се намираме и невъзможността да обслужваме предоставените ни маршрутни написания, в резултат на високите цени на горивата, невъзможността да заплащаме полагащите се трудови хонорари и на чиновниците ни, желанието за разширение обсега и увеличение на цената на тол-системата, неналичието на субсидиране на слабонаселените места ", се споделя в част от писмото на Конфедерацията на автобусните превозвачи до община Дупница.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР