Заради преминаване към лятното часово време влаковете, които се движат

...
Заради преминаване към лятното часово време влаковете, които се движат
Коментари Харесай

Заради смяната на времето нощните влакове ще пристигат с час по-късно

Заради прекосяване към лятното часово време влаковете, които се движат през нощта, ще дойдат на крайните си гари с един час по-късно. Това не основава проблем за пасажерите, споделят от железниците, с изключение на за тези, които са не запомнили за промяната тутакси, идват по-късно и си изпускат влака. Репортаж на Николай Райшинов.

Когато се минава от лятно към зимно часово време, влаковете престояват по гари и спирки по един час. Когато местим стрелките един час напред обаче обстановката е друга.
Стефан Стойнов - шеф на Централна гара - Пловдив: Примерно влакът би трябвало да тръгне в 3 часа от гарата, връткат се стрелките и той автоматизирано потегля в 4 часа, по документи се води плюс 60 минути забавяне, само че на процедура не е по този начин. Това по никакъв метод няма да се отрази на пасажерите, защото времепътуването в този случай не се усилва, писмено влакът ще се води просрочен, само че ще се резервира действителното времепътуване по дадена дестинация.
За да не изпаднат в неприятна обстановка, пасажерите би трябвало авансово да се осведомят.
Стефан Стойнов - шеф на Централна гара - Пловдив: Единственият дискомфорт, който може да се появи за пасажерите, е, че някой не схванал, не дочул, не преместил стрелките на време, ще иде и ще изпусне влака, защото действително ще иде в друго време.
Информацията за придвижването на влаковете е изнесена по таблата на гарите, може да се получи и от чиновниците на гишетата.
За да не изпуснете влака, в случай че ви се постанова да пътувате след 3 часа през нощта, просто би трябвало да настроите часовника в точния момент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР