Заради почти ежедневните сигнали за взривни устройства в различни училища

...
Заради почти ежедневните сигнали за взривни устройства в различни училища
Коментари Харесай

Скопие с нови мерки при бомбени сигнали в училищата

Заради съвсем ежедневните сигнали за взривни устройства в разнообразни учебни заведения през последните месеци, управляващите в Северна Македония се събраха, с цел да обмислят нови ограничения за сигурност. На координационната среща участваха министър председателят на Димитър Ковачевски, министрите на вътрешните работи и образованието Оливер Спасовски и Йетон Шакири, както и шефът на Бюрото за социална сигурност Сашо Тасевски.

Сигналите за сложени взривни устройства в учебни заведения в Скопие, само че и в други градове в Северна Македония, не престават съвсем всекидневно от октомври предходната година. Процедурите до момента предвиждаха изтегляне на учениците и спиране на образователния развой до края на инспекциите, което основава сериозен проблем за просветителния развой и неспособност за асимилиране на целия образователен материал.

Взето е решение Министерство на вътрешните работи да обезпечи непрекъснати полицейски патрули за защитата на учебните заведения, а Спасовски и Тасевски са показали нови процедури и ограничения, които Министерство на вътрешните работи ще подхваща при сигнал за терористични закани.

„ Освен това, към този момент подхванатите от Министерството на образованието и науката ограничения и действия за справяне с хибридните закани се допълват от подсилване на сигурността на учебните заведения, което подсигурява сигурността и сигурността на учениците и учителския личен състав в самите учебни заведения. В допълнение към насоките, създадени от Министерство на вътрешните работи, се работи и по тенденция с ограничения от Министерството на образованието към всички шефове на всички учебни заведения на територията на Република Северна Македония, които ще имат задължението да ги ползват за повишение на сигурността на учениците и преподавателския състав и безпроблемното протичане на образователния развой. Мерките за усилване на сигурността на учебните заведения и образователния развой ще бъдат разяснени в детайли на шефовете на учебните заведения в идващите дни, а родителите и обществеността ще бъдат известени навреме ”, написа в известието на държавната пресслужба в Скопие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР