Заради пандемията на COVID-19 в световен мащаб Международният кларинетен конкурс

...
Заради пандемията на COVID-19 в световен мащаб Международният кларинетен конкурс
Коментари Харесай

Международният кларинетен конкурс Сава Димитров се отлага за есента

Заради пандемията на COVID-19 в международен мащаб Международният кларинетен конкурс " Сава Димитров ", който трябваше да се организира от 20 до 26 април в София, се отсрочва за есента. Точните дати ще бъдат оповестени в допълнение, научи ДУМА от Цвета Димитрова. За събитието са регистрирани 120 участници от над 30 страни от разнообразни континенти.

" Взимаме това решение в този момент с ясното схващане за отговорността към здравето на участниците, на журито, на екипа, а и на всички хора. Гордеем се с големия триумф, който постигнахме с привличането на всички тези претенденти и на международни имена в интернационалното жури. Преценихме, че доста по-разумният вид е да пренасрочим събитието за интервал, в който се надяваме и имаме вяра, че ще има повече успокоение и сигурност за всички ", изясни проф. доктор Сава Димитров, ръководител на Организационния комитет и внук на създателя на кларинетната школа у нас, чието име носи състезанието.

Създадена е нужната организация и всички регистрирани, както и интернационалното жури, са известени за измененията. Направени са и нужните проверки в регламента, с цел да може да се запазят изискванията даже при смяна във възрастта на участниците.

" Постарахме се да има оптималната изясненост и да запазим ентусиазма на всички. Вярваме, че в края на годината ще бъдем дружно в София и още веднъж ще можем да се посветим на музиката и да се радваме на триумфа на състезанието, който несъмнено има капацитет да се трансформира в един от водещите в света, съобщи проф. Сава Димитров. Искаме особено да благодарим на всичките ни сътрудници, които до един избраха да останат с нас и да продължат да ни поддържат в тази нелека обстановка. "

Конкурсът ще се организира в пет спортни категории съгласно възрастта, като присъединяване могат да вземат музиканти, родени след 1 януари 1994 година Общият награден фонд е от 50 хиляди лв. под формата на парични и предметни награди, а уредници на състезанието са фондация " Проф. Сава Димитров " и Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров " в партньорство с Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, Столичната община, Съюза на българските композитори, Софийската филхармония, БНР и Българска национална телевизия.

Още информация за състезанието може да се откри на https://clarinetcompetition.savadimitrov.com/
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР