Заради неспазването на противоепидемичните мерки, ще бъдат глобени организаторите на

...
Заради неспазването на противоепидемичните мерки, ще бъдат глобени организаторите на
Коментари Харесай

РЗИ налага глоби за неносене на маски на Конгреса на БСП


Заради неспазването на противоепидемичните ограничения, ще бъдат санкционирани уредниците на 50-тия конгрес на Българска социалистическа партия, на учредяването на партията на някогашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов " Републиканци за България " и на визитата на премиера в Катедралния храм " Св. Св. Кирил и Методий " в Ловеч. Това оповестиха от здравното министерство.

Конгресът на Българска социалистическа партия се организира в Националния замък на културата на 26 и 27 септември. Учредяването на партията на Цветанов беше в Интер Експо Център на 27 септември, а министър председателят посети църквата в Ловеч в понеделник. Общото сред трите събития е, че не се носеха маски и не са спазвани и други условия против ковид.

От ведомството напомнят, че когато нарушаването е осъществено от юридическо лице, глобата е от 500 лева до 2000 лева, а при наново нарушаване – от 2000 лева до 5000 лева, според член 209а, алинея 2 от Закона за здравето.

Актовете ще бъдат връчени от съответните районни здравни инспекции, на чиято територия са извършени събитията, прецизират от министерството.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР