Заради липса на сняг в курортите започнаха да отменят резервации.

...
Заради липса на сняг в курортите започнаха да отменят резервации.
Коментари Харесай

Зимният сезон пред провал! В Банско отменят резервации заради липсата на снягг

Заради липса на сняг в курортите започнаха да анулират резервации. Анулираните резервации в Банско почнали още преди Нова година. В хотелския комплекс на Михаил Михайлов близо 30 % от предварителните поръчки са отказани.


„ Засега са по-ограничени в януарския интервал, за февруари са по-малко анулациите, само че и за тогава има. Не са от в този момент, те са от преди Нова година - откогато започнаха прогнозите за безснежната зима, която чак казус не е, само че е необикновена. Проблемът по-скоро е в неналичието на мраз, както знаете в ски-зоната има доста оръдия за сняг и в случай че имахме задоволително студено време, най-вероятно щяхме да имаме и много повече сняг. Но анулации има ”, споделя той.

Оптимизъм за сезона макар анулациите показва Димитър Колев, шеф на различен от комплексите в Банско. „ Да, не може да избегнем обстоятелството, че са налице анулации, само че това нещо не пречи в съществена част на бизнеса сега, защото виждате доста добре - комплексът ни е съвсем цялостен. Банско е място, където ние не разчитаме единствено на скиори, не разчитаме единствено на сняг, не сме сезонен комплекс, не сме сезонен курорт и това нещо във времето се потвърждава и аз съм доста благополучен от този факт ”, разяснява хотелиерът пред Народоосвободителна въстаническа армия.

В момента в ски зоната работят 3 писти. Докато снегът отсъства са понижени и дневните въжен превоз карти. Вместо 90 лв., сега те костват 60. В хотелите обаче към този момент не обмислят събаряне на цените.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР